2018 Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 sözleşmeli personel memur alım başvuru şartları nedir? Diyanet İşleri Başkanlığının, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarına 9 bin 500 sözleşmeli personel alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarına 9 bin 500 sözleşmeli personel alınacağı bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan duyuruya göre, 4-B sözleşmeli personeller, KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre istihdam edilecek. Başvurularda KPSS puan türlerinden, lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, orta öğretim mezunları için KPSSP122 esas alınacak. Sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer hususlar, Başkanlık tarafından daha sonra ilan edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizde din adına söz söyleyecek resmi kurumların başında gelmektedir. Bu nedenle yayınlarına ve beyanlarına itibar edilmektedir. Din hizmetlerinin gerçekleşmesinde ve desteklenmesinde doğrudan ya da dolaylı desteklerini maddi ve manevi olarak insanlar üzerinde göstermektedir.
2018 Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 sözleşmeli personel memur alım başvuru şartları
Diyanet işleri Başkanlığı DİB 9500 personel alımı duyurusu şu şekildedir: Diyanet Başkanlığına ait 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarında KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre toplam 9.500 sözleşmeli personel istihdam edilmesi planlanmaktadır denildi.DİB 9500 personel alımı KPSS şartı: Diyanet’e alınacak 9 bin 500 personel alımı için başvurularda KPSS puan türlerinden; lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, orta öğretim mezunları için KPSSP122 esas alınacağı açıklandı.
Diyanet İşleri Başkanlığının Görevleri Nelerdir?
Diyanet İşleri, din işlerini yürütme kurulu olarak cumhuriyetin ilanından sonra kurulmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik kapsamında devlete sadece bilgilendirme sunmakta ve görüş bildirmektedir. Diyanet İşleri resmi bir kurum olarak din işlerini yürütmekle mükelleftir. Diyanet İşleri, din ile ilgili işlerin istişare edilmesi, karara bağlanması, yayınlanması, din kurumlarının yönetmeliği, tüzüğü, kanuna uygunluğu ile ilgili düzenlemeler oluşturmaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevleri şu şekildedir:
*Dini sorunların çözümünde görev alır.
*Dini soruların cevaplandırılmasını sağlar.
*Dini konularda halkın aydınlatılmasını sağlar.
*Halkın dini ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar.
*Din kurumlarını yönetir ve yönlendirir.
*Eğitimde içerik hazırlar ve geliştirir.
*Din merkezlerine memurlar atar.
*Dini günlerin ve namaz saatlerinin duyurulmasında görev alır.
*Ramazan etkinliklerinin ve kurban etkinliklerinin yapılmasında görev alır.
*Cami ve kursların açılışlarına izin verir ve destekler.
*Ulusal, yerel ve uluslararası dini yayınların yapımında izin verir ve destekler.
*Cuma namazlarında hutbelerin içeriklerini düzenler.
*Din görevlilerin istihdam edilmesini ve memuriyetlerini düzenler.
*Hac ve umre organizasyonları yapar.
*Basın – yayın işlerini yürütür.
*İnsani yardım amacıyla organizasyonlar yapar.
*Eğitim, sağlık, güvenlik, barınma ihtiyaçlarını karşılar.
Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizde din adına söz söyleyecek resmi kurumların başında gelmektedir. Bu nedenle yayınlarına ve beyanlarına itibar edilmektedir. Din hizmetlerinin gerçekleşmesinde ve desteklenmesinde doğrudan ya da dolaylı desteklerini maddi ve manevi olarak insanlar üzerinde göstermektedir.