2018 3. havalimanı son dakika iş başvurusu formu 3. havalimanı işe alımlar ne zaman yapılacak

3. havalimanı 29 Ekim'de görkemli bir törenle açıldı. Birçok ilke ev sahipliği yapan 3. havalimanının ilk etabında çalışacak binlerce işçi aranıyor İGA başvurusu sayfasını açtı. Peki 3. havalimanı iş başvurusu yapma formu nerede, nasıl doldurulur? 3. havalimanı iş başvurusu formu doldurma İGA giriş sayfası haberimizde. İGA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Yeni Havalimanı, inşaatı sırasındaki çalışan sayısı ile istihdama sağladığı katkıyı işletme döneminde de devam ettirecek. Şu an 31 binin üzerinde çalışanın bulunduğu projede, kadın ve erkekten oluşan yaklaşık 3 bin 500 güvenlik ekibi istihdam edilecek. Verilen bilgiye göre güvenlik görevlileri havalimanında kara ve hava tarafında görev yapacak. İGA Güvenlik Hizmetleri AŞ çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında, 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip, tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilme şartları geliyor. 3. havalimanı iş başvurusu formu İGA haberimizde. İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş. çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak ve vardiyalı çalışabilmek geliyor. Bu şartların yanı sıra askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli, diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek kadın ve erkek adaylar, kariyer platformları ve İGA irtibat ofislerinden iş başvurularını 30 Eylül tarihine kadar yapabilecekler. İGA’nın yolculuğu DHMİ’nin 3 Mayıs 2013’te İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa edilmesi ve işletilmesini Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na ihale etmesi ile başladı. İhaleyi kazanan konsorsiyumun bu amaçla İGA ismini vererek 7 Ekim 2013 kurduğu şirket olarak, İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl süreyle işletmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Yatırımcılar arasında yer alan şirketlerin her birinin İGA’da %20 oranında eşit hissesi bulunuyor. Hem yurtiçi hem de yurtdışında, inşaat, enerji, turizm, madencilik, liman ve havalimanı işletmeciliği gibi farklı sektörlerde faaliyetleri bulunan Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun, havalimanı inşaatı tecrübeleri arasında sekiz havalimanı bulunuyor.

3. havalimanı ilk etabı 29 Ekim'de açıldı. Yapım aşamasında yaklaşık 31 bin işçiye istihdam sağlayan 3. havalimanı için  kadın ve erkekten oluşan yaklaşık 3 bin 500 güvenlik ekibi alınacak. İGA başvuru formunu erişime açtı. Peki yeni havalimanı iş başvurusu nereye ve nasıl yapılacak? 3. havalimanı iş başvurusu şartları nedir, yaş sınırı var mı ve işçiler ne kadar maaş alacak?  İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş. çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak ve vardiyalı çalışabilmek geliyor. Bu şartların yanı sıra askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli, diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek kadın ve erkek adaylar, kariyer platformları ve İGA irtibat ofislerinden iş başvurularını 30 Eylül tarihine kadar yapabilecekler. İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş. çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak ve vardiyalı çalışabilmek geliyor. Bu şartların yanı sıra askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli, diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek kadın ve erkek adaylar, kariyer platformları ve İGA irtibat ofislerinden iş başvurularını 30 Eylül tarihine kadar yapabilecekler. İGA’nın yolculuğu DHMİ’nin 3 Mayıs 2013’te İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa edilmesi ve işletilmesini Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na ihale etmesi ile başladı. İhaleyi kazanan konsorsiyumun bu amaçla İGA ismini vererek 7 Ekim 2013 kurduğu şirket olarak, İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl süreyle işletmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

3. Havalimanı personel alım ilanı

 İGA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Yeni Havalimanı, inşaatı sırasındaki çalışan sayısı ile istihdama sağladığı katkıyı işletme döneminde de devam ettirecek. Şu an 31 binin üzerinde çalışanın bulunduğu projede, kadın ve erkekten oluşan yaklaşık 3 bin 500 güvenlik ekibi istihdam edilecek. Verilen bilgiye göre güvenlik görevlileri havalimanında kara ve hava tarafında görev yapacak. İGA Güvenlik Hizmetleri AŞ çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında, 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip, tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilme şartları geliyor.

İGA personel başvuruları

 İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş. çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak ve vardiyalı çalışabilmek geliyor. Bu şartların yanı sıra askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli, diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek kadın ve erkek adaylar, kariyer platformları ve İGA irtibat ofislerinden iş başvurularını 30 Eylül tarihine kadar yapabilecekler.

İGA güvenlik görevlisi alımı genel nitelikleri

5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip,

Tercihen Sivil Havacılık (SHT 17.2) Sertifikası olan,

Tercihen 35 yaşını geçmemiş,

Boy kilo orantısı,

Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış,

Diksiyonu düzgün,

Sözlü iletişim kabiliyeti yüksek,

8 saat vardiyalı çalışabilecek,

İGA iş tanımı

Kadın & Erkek Güvenlik Görevlisi Adayları:

Dünyanın en büyük projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda görevlendirilmek üzere,İGA Güvenlik Hizmetleri bünyesinde istihdam edilecek, 25 yıllık görev süremizde bizimle çalışacak takım arkadaşları aramaktayız.

Dolgun ücret + Yemek+ Servis (geniş servis ağı + SGK

Kadın ve Erkek Güvenlik Görevlilerimiz için ücretsiz 4’er kişilik lojman imkânımız ve sosyal alanlarımız bulunmaktadır. İGA güvenlik görevlisi başvuruları 29 Kasım 2018'de sona erecektir. İGA başvrularına kurumun internet sitesi üzerinden veya kariyer üzerinden başvurulmaktadır.

İGA YÖNETİM KURULU MESAJI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü olan 29 Ekim 2018’de hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’yi ticari ve turistik potansiyeli ile Türk halkına yakışır bir şekilde temsil edecek. Tasarımı ve değer katan projeleri ile henüz açılmadan ödülleri toplayan İstanbul Yeni Havalimanı, “dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük havalimanı” olarak adını havacılık tarihine altın harflerle yazdıracak.

Türkiye, havacılık sektöründe yaptığı atılımlarla dünyada lider ülkeler arasında yer almayı hedeflerken, İGA olarak Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük “Yap-İşlet-Devret” projesinin inşasını ve işletmesini üstlenmenin gururunu yaşıyoruz. 25 yıllığına işletmesini global vizyonla yöneteceğimiz İstanbul Yeni Havalimanı, doğu ve batının kesiştiği, 5 kıtanın buluşma noktası olarak tüm fazları tamamlandığında 200 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak. 300’den farklı destinasyona uçuşun gerçekleşeceği bir merkez olacak İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte dünya nüfusunun üçte biri ilk kez Türkiye’ye uçacak. 

“Dünya havacılığının merkezi olma” hedefiyle çıkılan bu yolda ticarette de aksın Asya- Pasifik bölgesine kayması, İstanbul Yeni Havalimanı’nı kargo taşımacılığında da güçlü kılacak. İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte Türkiye sadece yolcu taşımacılığında değil, ticarette de çekim noktası haline gelecek.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın, Türk ekonomisinde yaratacağı katma değer ile birçok yap-işlet-devret projesinden ayrılacak. 2025 yılında tüm fazların tamamlanmasıyla projenin doğrudan ve dolaylı olarak sağlayacağı istihdam 225 bin kişiye kadar ulaşabilecek, hane halkı geliri ise 4,4 milyar dolara kadar çıkacak.

Türkiye ekonomisine sağlayacağı katma değerlerle, teknolojik alt yapısıyla ve yolcu deneyimine getirdiği yeniliklerle uluslararası havacılığın yeni merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nı hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya armağan ediyoruz.

İGA NEDİR?

İGA’nın yolculuğu DHMİ’nin 3 Mayıs 2013’te İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa edilmesi ve işletilmesini Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na ihale etmesi ile başladı. İhaleyi kazanan konsorsiyumun bu amaçla İGA ismini vererek 7 Ekim 2013 kurduğu şirket olarak, İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl süreyle işletmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Yatırımcılar arasında yer alan şirketlerin her birinin İGA’da %20 oranında eşit hissesi bulunuyor. Hem yurtiçi hem de yurtdışında, inşaat, enerji, turizm, madencilik, liman ve havalimanı işletmeciliği gibi farklı sektörlerde faaliyetleri bulunan Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun, havalimanı inşaatı tecrübeleri arasında sekiz havalimanı bulunuyor.

İstanbul Sabiha Gökçen (Türkiye)

Priştina (Kosova)
Kahire Terminal 2 (Mısır)
Bakü Heydar Aliyev (Azerbaycan)
Hawler – Erbil (Kuzey Irak)
Duhok (Kuzey Irak)
Ordu-Giresun (Türkiye)
Buna ek olarak konsorsiyum üyelerinden Limak Holding’in İstanbul Sabiha Gökçen (Türkiye) ve Priştina (Kosova) havalimanlarını işletme tecrübesi bulunmaktadır.

MEHMET CENGİZ KİMDİR?

Mehmet Cengiz, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır. Mehmet Cengiz, Rize’nin Kalkandere İlçesinde doğmuştur. Aslen Rize’lidir. Mehmet Cengiz, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Aslen Rizeli olan Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat’ı 1980 yılında kardeşi Ekrem Cengiz ile birlikte kurdu. Cengiz İnşaat, otoyol, köprü, tünel, enerji, maden, turizm ve baraj alanlarında faaliyet gösteriyor.

Kardeşi Ekrem Cengiz ile birlikte 1980 yılında Cengiz İnşaat‘ı kuran Mehmet Cengiz, ağırlıklı olarak otoyol, köprü, tünel, enerji, maden, turizm ve baraj, liman, metro, demiryolu, havalimanı, boru hatları ve telekomünikasyon işleri ile turizm tesisleri ve konut yapımında faaliyetleri sürdürmektedir. 1990’lara gelindiğindeyse turizm yatırımları yaptığı görülür. 1995 yılında Le Jardin Resort Hotel, Sungate Port Royal Resort Hotel işletmelerini açmıştır. Bugün 12 şirketten oluşan Cengiz Holding, inşaat, turizm, madencilik, enerji, sigorta ve havacılık sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Antalya Beldibi’nde kurulan Sungate Port Royal Resort Hotel, Türkiye’nin ilk 7 yıldızlı otelidir. 2004 yılında da Eti Bakır A.Ş.’yi özelleştirme kapsamında bünyesine kattı. 2005’te de Eti Alüminyum’u bünyesine kattı. Cengiz Holding bünyesindeki Cengiz Havacılık’a ait Eurocopter EC155 VIP model bir helikopter ile Falcon 2000 EX model iş jeti bulunuyor. Şirket, bu araçları hem kendi ihtiyaçlarını karşılama için kullanılıyor hem de ticari taksi hizmeti veriyor. Mehmet Cengiz, ekim 2013 ayında da bir tane 45 milyon dolarlık Falcon 5X model jet aldı. Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketinin de sahibidir. Limak ve Kolin’in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. Havalimanı ihalesini de kazandı.