İKM Mübaşir Büro Zabıt Katibi personel alım başvuru şartları 2017 Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı Personel Alımı için adayların heyecanı sürüyor. Adalet Bakanlığı'ndan geçtiğimiz gün yapılan resmi duyuruda Adliyelere ve Cezaevlerine 6 binin üzerinde personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Başvuru işlemleri 24 Ekim'e kadar devam edecek... Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri CTE 3 bin 500 İnfaz Koruma Memuru alımı yapacak. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül müjdeyi verdi. İkinci müjde olarak da adayları yaş, KPSS taleplerinin esnetilmesi geliyor. 3500 İKM alımı başvuru şartları nelerdir? T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak gerekiyor. TCK 53. maddede yer alan suçlarla ilgili ayrıntılar için ilan detayını inceleyiniz.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne 3500 infaz koruma memuru alımı yapılacağı müjdesi Bakan Abdülhamit Gül’den bugün akşam saatlerinde geldi. 3 bin 500 İKM alımı için ilan yakında yayımlanacak ve şartlarla ilgili olarak adayların da bazı talepleri bulunuyor. Adalet Bakanlığı'nın merakla beklenen ilanları art arda yayımlandı. Adalet Bakanlığı'nın aylardır beklenen CTE Sözleşmeli Personel Alım ilanı ( İnfaz ve Koruma Memuru, Büro Personeli, Sağlık Memuru, Şoför, Aşçı, Kaloriferci) ve adliyeler için Zabıt Katibi ve Mübaşir alım ilanı geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Adalet Bakanlığı'nın Personel Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan ilanlarda başvuruda bulunacak adayların KPSS'ye girmiş olması gerektiği vurgulanırken, her bir pozisyon için ayrı ayrı özel şartlar da belirtilmişti. Başvuru sürecine ve diğer detaylara dair tüm bilgileri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. CTE ve Adliyelere personel alımı için başvuru işlemleri ilgili komisyonlar vasıtasıyla 24 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek

İKM alımı başvuru genel şartları nelerdir?

T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak gerekiyor. TCK 53. maddede yer alan suçlarla ilgili ayrıntılar için ilan detayını inceleyiniz. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanması gerekiyor. Genel şartlarda yer alan sağlık, boy ve kilo, askerlik vb. şartların detayları ve talepler de şu şekildeydi:

İKM alımına hangi mezunlar başvuru yapabilecek ve KPSS şartı nedir?

İKM alımına başvuru yapacak adaylar KPSS 2016'dan en az 70 almış olması gerekiyor. İKM alımı için toplam 5 katı aday çağrılacak. KPSS puan üstünlüğüne göre 17 bin 500 aday sınava çağrılacak. Bay ve bayan ayrı ayrı olmak üzere toplamda ise 35 bin aday çağrılacak. Daha önceki alımlarda bu şekilde uygulama yapılacağı belirtilmişti. Lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puan türü esas alınarak KPSS 70 ve daha yukarı puan alanlar başvuru yapabilecek. İKM başvurusuna en az lise ve dengi okul mezunları başvuru yapabilir. 

3500 İnfaz Koruma Memuru İKM alımı özel şartları nelerdir?

En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1987 ve sonrası sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) 2016 KPSS 2 yıl geçerli olduğundan ve alım hangi yıl yapılıyorsa o tarih baz alınmaktadır. 

İKM alımı Sağlık raporu şartının detayları: 

Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yer alan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. İKM alımı Sağlık şartı ile ilgili yönetmelik hükmü şu şekildedir: Açıktan atanacak bütün unvanlardaki personel için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenecek Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekiyor.

İKM alımı askerlik ile ilgili şart şu şekildedir:

Askerliğini yapmış veya henüz askerlik çağına gelmemiş olmak gerekiyor. Ayrıca muvazzaf olarak askerliğini yapanlar, erteletenler veya yedek olanlar da başvurabileceklerdi.

İKM alımı YAŞ ile ilgili şart şu şekildedir:

İlanın yayımlanmasından sonra son başvuru tarihi itibarıyla ile 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. 1 Ocak 2017 yılı itibarı ile 30 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Yani 1 Ocak 1987 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek. İlan 2018 yılında yayımlanırsa yıl şartı daha ileri olacaktır. Fakat 2018’den önce yayımlanmasını bekliyoruz.

İnfaz Koruma Memuru İKM alımı boy ve kilo şartı nedir?

Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak gerekmektedir. İKM alımı adayların talepleri nelerdir? KPSS şartının daha aşağıya çekilmesi isteniyor. 3 bin 500 İKM alımı kapsamında çok fazla başvuru olacağından ve önceki alımlar gibi olursa 35 bin kişi sınava çağrılacağından KPSS şartının düşürülmesini bekliyoruz. Yaş şartı ile ilgili olarak da adaylar 30 olan yaş şartının devlet memurluğuna girişte ve çoğu alımlarda olduğu gibi 35 olması isteniyor. 30 yaş şartı milyonlarca KPSS adayını zor duruma sokacağından umarız yaş ile ilgili de bir çalışma yapılır! 

İKM (Gardiyan) alımında KPSS puanı kaça kadar düşer? 

CTE önceki personel alımında İzmir Adliyesi 40 İKM alımı için boy kilo ölçümüne çağrılan son adayın KPSS puanı 85.551 olarak belirlenmişti.

Bakırköy Adliyesi ise 45 İKM alımı için mülakata çağırdığı son adayın KPSS puanı ise 84.201 olarak açıkladı.

Silivri Adliyesi ise 100 İKM alımı için 500 adayı mülakata çağırmış son adayın KPSS puanını 83.228 olarak açıkladı.

Bayan Alımları Kaçla Kapatmıştı?

Bayan İKM alımında ise Bakırköy Adliyesi 5 personel alımı için 25 adayı boy kilo ölçümüne çağırmış, son adayın KPSS puanı ise 85.017 olmuştu.

Önceki alımda sadece 2 ilin alım yapması ve alımların düşük olması nedeniyle KPSS puanı bu kadar yüksek kapatmıştı.