200 milyon euroluk elmas otel açılıyor

Antalya'da 200 milyon euro yatırımla hayata geçirilen Cullinan Belek, 10 Haziran'da kapılarını açacak. Adını Afrika'da keşfedilen bir elmastan alan otelde, 2 bin kişiye istihdam sağlanıyor.

YELİZ COŞKUN

Bu yıla hızlı bir giriş yapan turizm sektöründe yatırımlar da aynı hızla sürüyor. Aygün Şirketler Grubu, adını 1905 yılında Güney Afrika'da keşfedilen elmastan alan yeni yatırımı Cullinan Belek'i açmaya hazırlanıyor. İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin'de toplam 13 otelle hizmet veren şirketin 200 milyon euroluk oteli, ilk misafirlerini 10 Haziran'da ağırlamaya başlayacak. Bir tarafı deniz bir tarafı nehir olan otel, 36 delikli golf sahası ve 600 metrelik özel plajıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllardır Türk turizm sektörüne hizmet verdiklerini belirten Aygün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, şunları söyledi:

YATIRIMA ARA VERMEDİ

"Pandemiye rağmen yatırımlarımızı durdurmadık. Cullinan Belek'i 200 milyon euroluk yatırımla hayata geçirdik. 12 ay boyunca misafirlerimizi ağırlayacağımız otele yoğun rezervasyon talebi alıyoruz." Otelin 170 bin metrekare arazi üzerinde konumlandığını aktaran Aygün, 10'u villa olmak üzere toplam 600 odasının bulunduğunu söyledi. Aygün, "Artık turizmde yeni bir dönem başladı. Misafirlerimiz kişiselleştirilmiş tatil denemeyi istiyor. Biz de buradan yola çıkarak çok özel bir konsept geliştirdik" dedi. Otelin inşaatında 7 bin kişinin istihdam edildiğini anlatan Aygün, "Kaliteli hizmeti ancak kaliteli insan kaynağıyla sağlarsınız. Otelimizde 2 bin kişiyi istihdam ediyoruz" dedi.

DOLULUK ŞİMDİDEN YÜZDE 80'İ BULDU

Bir tarafı deniz bir tarafı nehir olan otelde 36 delikli golf sahasının olduğunu aktaran Mehmet Aygün, şöyle devam etti: "Golf turizminin önemli bir avantajı yıl boyu yapılabiliyor olması. Kasım-mart ayları arasında golf misafirleriyle farklı segmente yöneliyoruz. Antalya'ya 12 ay boyunca misafir çekmeyi planlıyoruz. Yeni sahamız şimdiden golf severlerin odağına girmiş durumda. Yeni açılıyor olmamıza rağmen yaz sezonu için şimdiden yüzde 80 rezervasyon talebi geldi."