200 kuyu açacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yıl sonuna kadar 20'ye yakın ilde karada toplam 200 kuyu sondajına ulaşacak. TPAO, bu yeni keşiflerle 70 bin 76 olan günlük petrol üretimini 90 bin varile çıkaracak.

Akşam

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), önceki gün itibarıyla günlük üretim seviyesi 70 bin 76 varile çıktı. Bu son 32 yılın en yüksek yurt içi günlük üretim seviyesi anlamına geliyor. Yıl sonuna kadar ise karada 20'ye yakın ilde toplam 200 kuyu sondajına ulaşılacak. Bu sondajlarla birlikte günlük petrol üretimi yıl sonunda günlük 90 bin varile çıkarılacak. Böylece TPAO bu yılın sonuna kadar yeni bir rekor kırmış olacak.

GÜNLÜK 100 BİN VARİL HEDEFİ

Yapılacak petrol sondajı planlamalarında Şırnak Gabar Dağı'ndaki petrol sahalarına ağırlık verildi. Sadece Gabar'daki Şehit Aybüke Yalçın ile Şehit Esma Çevik Petrol Sahaları'nda iki yıl içinde toplam 80 ila 100 üretim kuyusu açılması hedefleniyor. TPAO'nun hedefi ise Gabar'daki sahalarda günlük 100 bin varil üretime ulaşmak. Öte yandan, Gabar'daki sondaj çalışmalarında Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın Petrol sahalarından günlük 15 bin varile yakın üretim yapılıyor.

530 MİLYON DOLARLIK EKONOMİYE KATKI

DenizBank 530 milyon dolarlık sendikasyon kredisi temin etti. Bu kaynağı yüzde 117 ile sektörün en yüksek çevirme oranına ulaşarak sağladıklarını belirten DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "İşlemimizde farklı ülkelerden 7 yeni katılımcı bankamızın bulunması, uluslararası piyasalardaki güvenilir pozisyonumuz ve itibarımızın göstergesi olarak bizi gururlandırıyor" dedi. İşlemle bu yılın başından itibaren DenizBank'ın ekonomiye kazandırdığı taze kaynak miktarı 1.4 milyar doları aştı. Katılımcı sayısının 15'ten 22'ye çıktığı sendikasyon işlemiyle DenizBank, afet bölgesindeki çiftçi ile küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri (KOBİ), kadın işletmelerin finansmana erişimini ve yenilenebilir enerji yatırımlarını destekleyecek.