2 milyon haneye 1100 TL

1100 liralık nakdi yardım başvurusuz dağıtılacak. Başkan Erdoğan tarafından geçen hafta duyurulan 1.100 liralık nakdi yardım bu kez başvurusuz dağıtılacak. 2 bin haneyi kapsayan yardımla birlikte yaşlı ve engelli aylığı da bayrama kadar ödenecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta duyurulan ihtiyaç sahibi ailelere dönük 1.100 liralık nakdi yardımla ilgili detaylar netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemenin 2 milyon haneye yapılacağını açıkladı. Bakan Yanık, söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca (SYDV) salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, e-Devlet üzerinden başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını söyledi.

AYLIKLAR DA ÖDENECEK

Yanık, 'Tam Kapanma Sosyal Yardımı' adını taşıyan program sırasında yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin de birlikte yapılacağını bildirdi. Bakan Yanık'ın verdiği bilgiye göre bakanlık tarafından destek ödemeleri, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacak.

BAYRAMA KADAR HESAPTA

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek. Vatandaşlar hak sahipliği durumunu, e-Devlet üzerinden 'Sosyal Yardım Sorgula' başlıklı bölümünden kontrol edilebilecek. Bakanlık ayrıca SYDV'lerce destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktarımında bulunacak. Daha önce 1.000 lira olan nakdi ücret desteği 1.100 liraya çıkarılmıştı.