Söz konusu kapasitenin yüzde 57,1'ini doğalgaz ve kömür santralleri oluştururken, hidroelektrik santrallerinin payı yüzde 34,2, rüzgar santrallerinin payı da yüzde 6,4 oldu. Jeotermal, biyogaz ve güneş enerjisi santralleri ise kurulu güce yüzde 2 seviyesinde katkı sağladı.
Bu yılın ilk yarısında toplamda 3 bin 452 megavat kapasitesinde 95 yeni elektrik santrali devreye alındı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde devreye alınan 2 bin 98 megavatlık kapasiteye oranla yüzde 40 artış gösterdi.
İlk 6 ayda devreye alınan yeni santrallerin yüzde 72,4'ünü termik santraller, yüzde 12,7'sini rüzgar, yüzde 11'ini hidroelektrik santralleri ve yüzde 4'ünü ise jeotermal ve biyogaz yakıtlı santraller oluşturdu.
Yılın ilk yarısında devreye alınan santraller dikkate alındığında, sisteme yaklaşık her 2 günde yeni bir kurulu güç kaynağı dahil edildi.
Devreye alınan 95 yeni santralden en büyüğü Zonguldak'ta hizmete girdi. Yerli ve ithal taş kömüründen elektrik üretecek santralin kurulu gücü 700 megavat seviyesinde bulunuyor.
Türkiye'de yılın ilk yarısında yaklaşık her 2 günde bir elektrik santrali devreye alındı. Bu dönemde hizmete giren toplam 95 yeni santralin kurulu gücü, geçen yılın aynı döneminde devreye alınan kapasiteye oranla yüzde 40 artarak 3 bin 452 megavatı buldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden yapılan derlemeye göre, son 10 yılın en fazla büyüyen sektörlerinden biri olan enerjide kurulu güç giderek artmaya devam etti. Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücü 30 Haziran 2016 itibarıyla 76 bin 550 megavata ulaştı.