2 bin TL maaşla kadın taksici aranıyor 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kent genelinde belirlediği 15 taksi durağına, gündüz çalışacak B sınıfı ehliyetli kadın sürücüler arıyor. 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kent genelindeki kadın taksi şoförü sayısını arttırmak için 15 taksi durağına 2 bin lira maaşla bayan sürücü arıyor. 

EĞİTİMLER BAŞLAYACAK

Odanın, 'İzmir'de kadın eli taksiye değecek' isimli projesi kapsamında çalışmak isteyen kadınlar, alacakları eğitimin ardından İzmir sokaklarında taksilerin direksiyonuna geçip hizmet verecek. İl genelindeki kadın taksi şoförü sayısının bir elin parmakları kadar az olduğunu ifade eden Oda Başkanı Celil Anık, "Ortadoğu ülkelerine gittim kadın şoför gördüm, İtalya, İngiltere'de var. Biz burada niye yapmayalım diye düşündük ve bu projeyi hayata geçirdik” dedi. Anık, şöyle devam etti: "Eğitim çalışmalarına başladık, 15 tane durağı pilot bölge seçtik. Önce ticari taşıt kullanım belgesi alacaklar. Biz bu belgenin alınması konusunda 15 günde bir kurs yapıyoruz. Kadın taksi şoförleri nereden bakarsanız bakın 2 bin lira kazanacak ve gündüz çalışacaklar."

Tek şart ehliyet

Açılacak kursların tüm kadınlara açık, tek aradıkları şartın B sınıfı ehliyet sahibi olmak olduğunu dile getiren Celil Anık, "Önce kendi taksimi kadın şoföre emanet edeceğim. Kursta başarılı olan bir kadın sürücüye havalimanı taksi durağında çalışan kendi aracımı vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.