180 gün için verilen sözlerin tamamı tutuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm bakanlıklara yönelik '180 günlük eylem planı' talimatında hedeflere ulaşıldı. Bu kapsamda taşeron işçilerin kadro süreci başladı, yerli otomobilin startı verildi, tapuda bürokrasi azaldı.

OSMAN NURİ CERİT

HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI EYLEM PLANINDA HEDEFLERİN % 90’INA ULAŞILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na gelmesinin ardından tüm bakanlıklara yönelik '180 günlük eylem planı' talimatı hedeflerine ulaştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda hayata geçirilen eylem planları, yüzde 90 tamamlandı. Devrim niteliğindeki çalışmalarında gelinen noktayı, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıkladı.

BAKANLIKLARIN PROJELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3. Olağanüstü Genel Kongresi’nde partisinin başına dönmesiyle ilk talimatı bakanlardan 180 günlük yol haritalarını hazırlamaları ve vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırmalarını istedi. Bu talimat üzerine bakanların hazırladığı 180 günlük eylem planı haziran ayını sonunda uygulanmaya başladı. 180 günün sonunda bakanlıkların hazırladığı projelerin yüzde 90’ı tamamlandı.

YERLİ SİLAHLARLA GÜÇLENDİK

Savunma sanayiinin güçlendirilmesi için de birçok projeye imza atıldı. Afrin’deki yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu'nda ağırlıklı olarak milli silahlar kullanıldı. İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’nin daha güvenli ve huzurlu bir ülke olması için adım atıldı. Terörle mücadele etkin bir şekilde sürdürülürken uyuşturucuyla mücadelede büyük bir yol kat edildi. Türkiye’nin Suriye sınırına güvenli duvarı tamamlanarak yasadışı girişlerin büyük ölçüde önüne geçildi.

TAŞERON SORUNU ÇÖZÜLDÜ 

Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, savunmada içişlerine kadar pek çok alanda bu yenilikler kendini gösterdi. Vatandaşların günlük hayatlarında önlerine çıkan sorunlarda büyük oranda rahatlama sağlanmış oldu. Hükümetin attığı adımların başında istihdamı artıracak önlemler geldi özellikle yaşanan taşeron sorunu çözüme kavuşturuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron düzenlemesi ve 4 Aralık 2017 tarihli KHK ile 900 bin taşeron işçisi kadro sevinci yaşadı. Ocakta açıklanan işsizlik oranlarında gerileme yaşandı.

'Çılgın proje'de güzergah açıklandı

Türkiye’nin yürttüğü dev projelerde de önemli mesafeler kat edildi. Asrın projesi olarak nitelendirilen Kanal İstanbul’un güzergahı belirlendi. Dünyanın en büyükleri arasında girecek olan 3. Havalimanı için geri sayım hız kazandı. Havalimanının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetişmesi için çalışmalar devam ediyor. Çanakkale Boğazı'nın ilk köprüsü olan 1915 Çanakkele Köprüsü’nün yapı mı da tüm hızıyla sürüyor.

5 babayiğit kolları sıvadı 

Türkiye’nin yerli otomobilini yapmak için ortaya çıkan babayiğitler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Ortak Girişim Grubu’nda Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding yer altı. Firmalar, 2019'a kadar üretecekleri elektrikli otomobilin prototipini hazırlayıp, 2021'de ticari satışa başlamayı hedefliyor.

İşte 6 ay içinde atılan dev adımlar

- Tapu işlemelerini kolaylaştırmak için elektronik ortama geçildi.  

- Kamudaki taşeron sorunu çözüldü.

- Vatandaşın ucuz ve kaliteli et yemesi için Et ve Süt Kurumu’nun ürünleri marketlerde satılmaya başlandı. 

- Türkiye’nin yerli otomobili için ortaya çıkan babayiğitler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 

- Savunma sanayiinin güçlendirilmesi içinde bir çok projeye imza atıldı. 

- Uyuşturucu ile mücadele kapsamında büyük bir yol kat edildi. 

- Türkiye’nin Suriye sınırına güvenli duvarı tamamlanarak yasadışı girişlerin büyük ölçüde önüne geçildi. 

RUHSAT İŞİ ARTIK NOTERDE

- Araç tescili noterlere devredildi.

- Enerji Bakanlığı’nın projeleriyle 'yerli ve milli' dönemi hayata geçirildi. Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için adımlar atıldı. Yerli ve milli enerjinin desteklenmesi için ekonomi paketi hazırlandı.

- Sağlık alanında devrim niteliği taşıyan şehir hastaneleri projelerine hız verildi. 

- Eğitim alanında yeni müfredat uygulanmaya başlanırken liselere giriş ve üniversite sınav sistemi güncelleştirildi.

'PTT MESSENGER' TANITILDI

- Eylem planı kapsamında güvenli iletişim için milli çözüm projesi hayata geçirildi. Türk mühendislerin geliştirdiği 'PTT Messenger' adlı sistem ilk olarak Bakanlar Kurulu toplantısında tanıtıldı. Uygulamayı Başbakan Yıldırım kullandı.

- Asrın projesi olarak nitelendirilen Kanal İstanbul’un güzergahı belirlendi. 

- Dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı için çalışmalar hızlandı ve geri sayım başladı. 

- Çanakkale Boğazı’nın ilk köprüsü olan 1915 Çanakkele Köprüsü’nün yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.