17 Kasım evde bakım maaşı yattı mı, nasıl sorgulanır? Evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi

Evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım maaşlarının yattığını duyurdu. İhtiyaç sahibi ailelere verilen bu ödenek, her ay düzenli olarak ödeniyor. Peki, 17 Kasım evde bakım maaşı yattı mı, nasıl sorgulanır? İşte evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi...

Evde bakım maaşı yatan iller merak edildi. Bu sebeple, 17 Kasım evde bakım maaşı yattı mı, nasıl sorgulanır? sorusu gündeme geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere her ay düzenli olarak veriliyor. Evde bakım maaşı yatan güncel listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

16 KASIM SALI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

16 Kasım Salı evde bakım maaşı yatan iller belli oldu. E-devlet sistemi üzerinden veya SMS ile sorgulama yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.