18 Aralık dolar euro kaç TL?

Dolar kuru dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 5.35 TL seviyesinde hareket ederken, yeni güne yatay seviyeden başladı. Dolar, Merkez Bankası'nın beklentiler dahilinde gelen faiz kararı öncesi 5.35 TL seviyesinin üzerinde hareket ederken, karar sonrası 5.3043 TL seviyesine kadar geriledi.

Dolar kuru dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 5.35 TL seviyesinde hareket ederken, yeni güne yatay seviyeden başladı. Dolar, Merkez Bankası'nın beklentiler dahilinde gelen faiz kararı öncesi 5.35 TL seviyesinin üzerinde hareket ederken, karar sonrası 5.3043 TL seviyesine kadar geriledi. Dolar kuru saat 17.24 itibarıyla 5.3457 TL seviyesinde hareket ederken, 6.0454 TL'ye kadar gerileyen Euro kuru ise aynı dakikalarda 6.0844 TL seviyesinde bulunuyor. Euro ve dolar cinsinden ihraç edilecek senetler için asgari talep  tutarı 10 bin euro/dolar olacak. Senetler bin euro/dolar ve katları şeklinde  ihraç edilecek. Senetler yatırımcılar tarafından vadesinden önce işlemiş faiz  getirisi üzerinden bin euro/dolar ve katları olacak şekilde sadece senetlerin  satın alındığı aracı bankalara satılabilecek. 

18 Aralık Dolar kuru son dakika ne kadar

Euro ve dolar cinsi devlet  tahvilleri mevcut vergi mevzuatına tabi olarak Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili  maddesi uyarınca vergilendirilecek. Yatırımcıların vade sonunda anaparalarını 1 kilogramlık külçe altın  veya darphane tarafından üretilen çeyreklik Cumhuriyet ziynet altını olarak talep  etmeleri durumunda söz konusu taleplerini belirlenen ve her bir etap için geçerli  olan fiziki altın talep etme dönemlerinde aracı bankalarına başvurarak iletmeleri  gerekecek. Söz konusu tarihler arasında fiziki altın talep etmeyen yatırımcıların  anaparaları vade sonunda, banka hesaplarına gram altın olarak hesaben  ödenecek.

FED BUGÜN TOPLANIYOR

Doların gidişatını etkileyecek unsurlarında biri olan Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararları için bugün toplanmaya başlıyor. İki gün sürecek toplantılarda FED'in politika faizini 25 baz puan artıracağı tahmin ediliyor. Fed'in bu hafta faiz artırımı yapacağına kesin gözüyle bakılsa da faizlerin gelecekteki seyrine dair açıklama ve sinyaller dolar üzerinde belirleyici olacak. İşte dolar kurundaki son gelişmeler