Kadro alan taşerona ne kadar prim ödemesi yapılacak?

Kadro alan taşeron işçilere verilecek olan 52 günlük ikramiye ödemesi, prim ücreti, maaş parası ne zaman verilecek? Kadro alan taşeron işçilere verilecek ola 52 günlük ikramiye ödemesi tutarı açıklandı.

Kadro alan taşeron işçilere verilecek ola 52 günlük ikramiye ödemesi tutarı açıklandı. Türkiye geneli faaliyet gösteren kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilerin büyük bir bölümüne kadro verildi. Ayrıca Türkiye geneli toplam kadro alan taşeron işçi sayısı açıklandı. 

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİ MAAŞI NE KADAR OLDU- TIKLA ÖĞREN 

Taşeron kadro başvuru sonuçlarında kesin listeler belli oldu- TIKLA ÖĞREN 

KİTLER İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.  Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Başbakan Yıldırım'la görüşmesine değinen Atalay, "Bugün son gündü. Giremeyenler var. KİT'ler (Kamu İktisadi Teşebbüsü), ALO hatlarında çalışanlar, bilgi işlem merkezinde çalışanlar ve karayolları başta olmak üzere asıl işi yapıp da yüzde 70'e takılanlar var. Başbakan'a ifade ettik. Sayın Başbakan'ın ifadesi şu, 'KİT'lerle ilgili açıklama yaptık'. Kısa bir zaman içerisinde KİT'lerle ilgili de kamuoyuna müjdeli bir haber vereceğini Sayın Başbakan söyledi." değerlendirmesinde bulundu.

TARİH AÇIKLANDI MI?

Taşeron işçiler 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile devlet güvencesi altında çalışmaya başladı. Peki prim ücretleri ne zaman ödenecek? Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ödemelerin yapılacağını belirtmişti ancak taşeron ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Yakın zamanda taşeron işçilere müjdeli haberlerin duyurulması ve taşeron işçilere verilecek olan 52 günlük prim ödemesinin ne zaman yatırılacağına dair net bir tarihin verilmesi de beklenmektedir. Öte yandan ödemelerin tek parça olarak değil kademeli bir şekilde yatırılması da ön görülmekte olan düşünceler arasında yer alıyor.

HANGİ STATÜ NE ANLAMA GELİYOR?

4A - Memurları

4B - Sözleşmeli personeller
4C - Geçici personeller
4D - İşçiler

Yukarıda hangi statünün ne anlama geldiğini görerek sizlerde hangi statüde istihdam ettiğiniz tespit edebilirsiniz.

En fazla taşeron işçiyi alan kamu kurumun başında Sağlık Bakanlığı geliyor. İkinci sırada Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri bünyesinde çalışan taşeron işçiler kadrolu olmanın sevincini yaşıyor. 2 Ocak 2018 tarihinde başlayan süreç içerisinde bakanlığın belirlediği başvuru, sınav ve güvenlik soruşturma aşamalarını başarılı tamamlayan 21 bin 978 işçi kadro hakkı kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplamda 21 bin 978 taşeronu kadroya alarak kamu kurumları içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra çalışana kadro veren üçüncü kurum oldu.

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin onaylanmasının ardından başlayan süreçte İBB ve iştirak şirketlerinde 22 bin 205 taşeron işçi kadroya geçmek için sınava girdi. Emeklilik, işten ayrılma, sınava girmeme gibi nedenlerle 67 kişi, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan 160 çalışan dışında başvuru, sınav ve güvenlik soruşturması süreçlerini başarılı tamamlayan 21 bin 978 taşeron işçi kadroya geçmeye hak kazandı.

İBB bünyesinde, 13 bin 558 aday 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle kadrolu olmaya hak kazandı. İSKİ'de 3 bin 13 aday ise sınavda 50 ve üstü puan alarak kadrolu oldu. İETT'de taşeron olarak çalışan 901 işçi de sınavda başarılı olarak kadrolu olmanın mutluluğunu yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinde 4 bin 506 taşeron işçi kadroya geçti.

İKRAMİYE ÜCRETLERİ AÇIKLANDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından ilk yapılan açıklamalarda kadro alan işçilere ikramiye ücretinin verileceği ve diğer yaptığı açıklamasında ise işçilere ne kadarlık ikramiye ücretinin verileceğini duyurdu. Peki taşerona ne kadar para yatırılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile işçilere aldıkları maaşın 1.5 katının prim ödemesi olarak verileceği belirtildi. Yani tutarlar işçiden işçiye değişiyor. Örnek vermek gerekirse asgari ücret bin 603 TL alan bir işçiye 2 bin 404 TL ikramiye verilirken 2 bin lira maaş alan taşerona ise 3 bin lira ikramiye prim ödemesi yapılacaktır.