16 konut projesi için 1.29 faizle kampanya

Emlak Konut, 5 şehirde bulunan 16 proje için 4 ayrı seçenekli kampanya başlattı. Bankasız-kefilsiz başlatılan kampanyada seçenekler arasında peşin alımlara yüzde 25 indirimin yanı sıra yüzde 1.29'luk faizle 72 ay taksit imkanı da var.

Fahiş fiyat artışları, kredilerin daralması ve yükselen faizlerle ulaşılabilir olmaktan çıkan konut sahipliği için Emlak Konut GYO, yeni bir kampanya başlattı. 5 şehirde bulunan 16 projede 8 bin konut stokunun yer aldığı kampanyada vatandaşa 4 ayrı seçenek sunulacak. Yüzde 25 peşin, 72 ay vade, yüzde 1.29 faiz seçeneklerinin de olduğu kampanyada 1 artı 1 en düşük konut 5.8 milyon TL, aylık taksitler 50 bin TL'den başlayacak. Kampanyayı düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, "Kampanya Emlak Konut ödeme sistemiyle, bankasız-kefilsiz olacak" dedi.

DÖRT AYRI SEÇENEK

Erdem vatandaşa sunacakları 4 seçeneği ise şöyle sıraladı: "Birinci koşulda; peşin alımlarda yüzde 25 indirim sağlıyoruz. İkinci koşulda; yüzde 25 peşinat, vade farksız ara ödemeli satış koşulumuzda 6, 12 ve 24'üncü aylarda ara ödemeler bulunuyor. Üçüncü koşulumuzda ise yarısı peşin, kalan yarısı da 1.29 vade farkıyla 24 ay sonra ödeme imkanı sunuyoruz. Dördüncü ve son koşulumuzda da yüzde 25 peşinat, 1.29 vade farkıyla 72 aylık sabit artan taksit seçenekleri olacak."

AYLIK 50 BİN TAKSİT

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdem, İstanbul'da en düşük konut fiyatının 1+1'de 5 milyon 800 bin TL olacağını açıklayarak, "Taksitler aylık 50 bin TL'den başlıyor" dedi. Kampanyanın piyasayı regüle edeceğini toplam 8 bin konut stokunun bulunduğunu söyleyen Erdem, "İlk etapta 2 bin civarında konut satılmasını bekliyoruz" dedi. Erdem, devam edecek süreçte 16 projeye yenilerinin de eklenebileceğini söyledi. Kampanyada süre sınırı olmadığını ve satış hedefine ulaştıklarında kampanyanın sona ereceğini bildiren Erdem, yüzde 1,29 faiz oranı ve kampanya şartlarıyla konutu ulaşılabilir kılacaklarını söyledi.

HANGİ PROJELERİ KAPSIYOR?

İSTANBUL

Batıyakası

Çınarköy Evleri

Düşler Vadisi

Ebruli Kayaşehir

Vadi Evleri-1

Vadi Evleri-2

Tual Gölyaka

Meydan Başakşehir

Majör Gölyaka

Gölyaka İstanbul

Yeni Fikirtepe

İZMİR

Allsancak

Evora İzmir

DENİZLİ

Evora Denizli

BALIKESİR

Emlak Konutları

ANTALYA

Park Yaşam Antalya

VATANDAŞA 4 FARKLI SEÇENEK

Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanacak.

Yüzde 25 peşinat, vade farksız ara ödemeli satış koşulunda, 6'ncı, 12'nci ve 24'üncü aylarda ara balon ödemeler yapılacak.

Yarısı peşin, kalan yarısı da yüzde 1.29 vade farkıyla 24 ay sonra ödeme imkanı sunulacak

Yüzde 25 peşinat, yüzde 1.29 vade farkıyla 72 aylık sabit artan taksit seçenekleri sunulacak.

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN

Kampanyanın konut fiyatlarını aşağı çekip çekmeyeceğine yönelik bir soru üzerine Erdem, kampanyanın piyasayı regüle edeceğini, çok sayıda vatandaşın piyasaya göre çok daha rahat koşullarda konuta ulaşabileceğini belirterek, "Vatandaşa kolay bir imkan sunuyoruz. Bundan daha iyi bir zaman olamaz. Ev almak için doğru bir zaman, çünkü yüzde 1.29 faiz oranı ve 6 yıl vade imkanın bulunuyor" dedi. Erdem, bir başka soru üzerine, "Fiyat artışlarının mutlaka duracağını düşünüyorum, belli göstergeler var" yanıtını verdi. Konut sayısını artırmaktan önce asıl meselenin maliyetler olduğuna işaret eden Erdem, elektrik fiyatının bir yıldır artmamasına karşın, çimentodaki artışa işaret ederek, "Hepimiz taşın altına elimizi koyacağız" dedi.

137 ŞANTİYEDE İNŞAAT SÜRÜYOR

Erdem, Emlak Konut GYO'nun geçen yılı 53 milyar 179 milyon TL rekor ön satış geliri ile bitirdiklerin anlatarak "Yıl sonu itibarıyla 4 bin 700 bağımsız bölümü hak sahiplerine teslim ettik. Güçlü, alanında uzman ekibimizle, 8.5 milyon metrekare büyüklüğündeki 137 adet şantiyemizde, 103 bin adet bağımsız bölüm inşaatı sürüyor" dedi.

BİZİM PROJEDE FİYATLAR DİBİ GÖRMEZ

'Emlak fiyatlarının dibi görüp görmediği' ile ilgili bir soru üzerine Emlak Konut Genel Müdürü Erdem "Kampanya ile amacımız fiyatları ulaşılabilir hale getirmekti. Benim malım olsa bu fiyattan satmam. Emlak alanın zarar ettiğini görmedim. Bence alım için doğru zaman. Fiyatlar metrekaresi 5-6 bin olanlarda biraz belki düşer ama bizim projelerde bunun dibi olmaz" dedi.