Kafe, lokanta ve restoranlara 1500 TL destek ödemesi başvurusu ne zaman? 1500 TL destek ödemesi ne zaman verilecek?

1500 TL destek ödemesi hakkında son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından ülkemizde gerçekleşecek olan yeni tedbirler açıklandı. Yüzde 50 çalışma kapasiteyle hizmet veren kafe, lokanta ve restoranlara destek ödemesi verileceği duyuruldu. Peki, 1500 TL destek ödemesi ne zaman verilecek? Kafe, lokanta ve restoranlara 1500 TL destek ödemesi başvurusu ne zaman?

1500 TL destek ödemesi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tarafından açıklandı. Yeni tip koronavirüs salgınına yönelik tedbirler açıklandı. Dün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından kafe, lokanta ve restoran işletmecilerine müjdeli haber geldi. 1500 TL destek ödemesi ne zaman verilecek? Kafe, lokanta ve restoranlara 1500 TL destek ödemesi başvurusu ne zaman? İşte konu hakkında son durum açıklamaları...

1500 TL DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

1500 TL destek ödemesi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır." dedi.

1500 TL DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kafeler, restoranlar ve lokantalar için tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile çalışma izni getirilirken bir de destek müjdesi verildi. Kabine Toplantısı sonrasında millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kafeler, restoranlar ve lokantalara 1500 TL destek verileceğini duyurdu.

1500 TL destek için başvuruların, bir önceki dönemde olduğu gibi Ticaret Bakanlığı aracılığıyla yapılması bekleniyor. Ancak daha önce destek başvurusunda bulunan kişilere otomatik olarak ödeme yapılıp yapılmayacağı ise resmi açıklama ile açıklığa kavuşacak.