150 bin lira için başvuru zamanı... Evlilik kredisi için ‘40 bin 4 TL' gelir şartı

Başvuruları yarın başlayacak olan 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisini alabilmek için çiftlerin aylık gelirlerinin brüt 2 asgari ücretin toplamı olan 40 bin 4 lirayı aşmaması gerekiyor. Ayrıca 30 yaşından gün almama şartı da var.

Yeni evleneceklere verilecek olan 150 bin lira faizsiz evlilik kredisinin başvurusu yarın başlıyor. Toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz bu destekten yararlanabilmek için ise bazı şartlar aranıyor. Geçtiğimiz günlerde programdan faydalanmak isteyenlerin; bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ile danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dün de aradıkları yeni şartları bildirdi.

30 YAŞ SINIRI VAR

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'u kapsamındaki evlilik kredisinden yararlanabilmek için çiftlerin toplam gelirlerinin brüt 2 asgari ücreti geçmemesi şartı bulunduğunu duyurdu. 1 Ocak 2024 itibarıyla mecut brüt asgari ücret 20 bin 2 lira. Bu durumda çiftlerin toplam gelirinin 40 bin 4 lira aşmamasına bakılacak.

Yaş gruplarına ilişkin de incelemeler yapıldığını belirten Bakan Göktaş, "Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor" dedi. Göktaş, önce nikahın kıyılacağını sonrasında da kredinin verileceğini söyledi.

NİKAH GÜNÜNE DİKKAT!

Fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğine işaret eden Göktaş, başvuruların ise bakanlığın 'aile.gov.tr' internet sitesinden yapılacağını söyledi. Göktaş, başvuruların özenle değerlendirileceğini ve değerlendirmelerin ardından gerekli şartları taşıyanların fondan yararlanacağını kaydetti.

GABAR PETROLÜ KAYNAK OLACAK

Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, "Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz. Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız" diye konuştu. Karadeniz'den çıkarılan doğalgaz ve Gabar'da bulunan petrol, yeni evlenecek gençlere finansal kaynak olacak.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİNE

Krediyi öncelikle pilot bölge olarak belirledikleri deprem bölgesindeki evlenecek gençlere vereceklerini belirten Göktaş, "Fonu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurusunu alacağız" dedi.