''15 yılda 63 milyar lira yatırım yaptık''

E-ticarete odaklanan Vodafone Türkiye, son 6 ayda 1.1 milyar yatırım yaptı. Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, “15 yılda yaptığımız yatırımların reel değeri 63 milyar TL'ye ulaştı” dedi.

Nisan-eylül dönemini kapsayan ilk yarıyıl sonuçlarını açıklayan Vodafone Türkiye, son 5 yılın rekor büyümesini yakaladı. İlk yarıda 1.1 milyar yatırım yapan şirketin gelirleri yüzde 20.2 artarak 8.2 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.5 artışla 2.8 milyar TL oldu. "İstikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz" diyen Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, Türkiye'nin potansiyeline güvendiklerini söyledi.

334 MİLYARLIK KATKI

Aksoy, şirketin 15'inci yılı vesilesiyle hazırladıkları etki analiz raporuna göre toplam yatırımlarının reel değerinin 63 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Aksoy, "Ekonomik etki analizine göre, bu süreçte ekonomiye sağladığımız doğrudan, dolaylı ve tetiklenen Gayrisafi Yurt içi Hasıla katkısının reel değeri de 334 milyar TL" dedi.

ORTAK YATIRIMA VARIZ

Aksoy bir soru üzerine üç operatörün ortak altyapı şirketi kurma konusunda ilerme sağlanamadığını belirterek "İlerleme olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. 15 milyon haneye fiber gitmesi için yaklaşık 5 milyar dolar yatırım gerekiyor. 5 milyar dolar yatırımın içerisinde bir ortak altyapı şirketi kurulursa yapılacak şeffaf bir şirket düzenlemesiyle biz de içinde yer alırız. payımıza düşeni veririz. Amaç burada Türkiye'nin dijitalleşmesi" ifadelerini kullandı.

715 BİN YENİ ABONE

Aksoy'un verdiği bilgiye göre Vodafone'un mobil abone sayısı bir önceki çeyreğe göre 715 bin net abone artışıyla 24,7 milyona çıktı. Şirketin, faturalı abone sayısı 16,1 milyonu aşarken, Vodafone Yanımda, Online Self Servis ve Vodafone TV gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17,6 milyonu aştı. Bu müşterilerin aylık toplam etkileşimi ise yaklaşık 700 milyonu buldu. Vodafone Pay uygulamasının indirme sayısı 632 bine ulaşırken, Vodafone Pay ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 3,5 milyonu aştı.

E-TİCARETTE HEDEFİMİZ İLK 3 GİRMEK

Aksoy, e-ticaret platformu Her Şey Yanımda uygulamasını 3 yıl içinde Türkiye'nin en büyük 3 oyuncusundan biri haline getirmeyi planladıklarını da söyledi. Aksoy, "Uygulamayı her gün girilip işlem yapılan, kullanılan ve yaşayan bir 'süper uygulama' olması için yatırımlarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DİJİTAL BANKA LİSANSINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Aksoy, Vodafone Finansman AŞ şirketinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) faaliyet izni aldığını da duyurdu. Bu şirketin KOBİ ve iş ortaklarına finansman desteği vereceğini belirten Aksoy, 'BDDK'dan dijital bankacılık lisansı alacak mısınız' sorusuna ise "Yönetmelikle ilgili bilgimiz yok. Gördükten sonra değerlendireceğiz" dedi.

PERSONEL REZERVASYON YAPIP OFİSTE ÇALIŞIYOR

Aksoy, bugüne kadar 16 ülkeye 169 yönetici ihraç ettiklerini de söyledi. Aksoy, hibrit çalışmaya geçtiklerini belirterek, "'20 gün dilediğin yerden çalış' uygulamasıyla birlikte bir cep uygulaması geliştirdik. Merkez binaya en fazla 800 kişi girebildiği için cep uygulamasından rezervasyon yapıp çalışıyorlar" diye konuştu.