12.5 milyarlık 5 konut projesi

Konut açığını kapatmak için özel sektör yatırımları da artmaya başladı. Tahincioğlu Gayrimenkul, yılın kalan döneminde Ankara, Bodrum ve İstanbul'da olmak üzere toplam 12.5 milyar liralık 5 yeni projeyi hayata geçirecek.

Akşam - ARZU KURUM

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Tahincioğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 3'ü İstanbul'da olmak üzere 5 projeyi, 'Yeni Yüzyıla Beş Yıldız' sloganıyla hayata geçiriyor. Şirket, Ankara'da Nidapark Çankaya, Bodrum'da Nidapark Gündoğan Sunset, İstanbul'da Nidapark Ataşehir, Nidapark Beykoz ve Nidapark Küçükyalı'nın içerisinde yer alan Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağazalarını dün gerçekleşen bir basın toplantısı ile tanıttı.

20 MİLYARLIK POTANSİYEL

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektörün yılın ilk 9 ayında zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "2023'e girerken öncelikli planımız, ihtiyaca yönelik farklı lokasyonlarda yeni projelere odaklanarak marka genişleme stratejimizi devam ettirmekti. Bu planımız doğrultusunda da yılın son çeyreğinde Ankara, Bodrum ve İstanbul'un farklı bölgelerinde farklı müşteri segmentine hitap edecek 12.5 milyar lira değerindeki 5 yeni projeyi hayata geçiriyoruz" dedi. Bu 12 milyar liranın dışında 8 milyar liralık bir satış stokları olduğunu da belirten Tahincioğlu, "Dolayısıyla bizim bugün 20 milyar liralık bir satış potansiyelimiz var. Geçen sene 3.8 milyar liralık bir ciro yapmıştık, bu yıl hedefimiz 4 milyar liraya ulaşmak. Her sene 3-5 proje çıkmayı hedefliyoruz" dedi.Yeni projelerinde konut sahipliğini daha erişilebilir bir hale getirmek için yaşam kalitesini düşürmeyen optimum büyüklükte daireler inşa ederek ve firma bünyesinde 36 ay finansman kullandırarak çözümler sunduklarını belirten Tahincioğlu, hayata geçirdikleri her yeni projenin neredeyse yüzde 50'ye yakınını var olan müşteri portföylerine sattıklarını anlattı. Nidapark Çankaya projesi, şehir merkezindeki ender rekreasyon alanlarından biri olan Dikmen Vadisi'nin tamamlanan ilk etabıyla planlanan ikinci etabı arasında yer alıyor. Nidapark Çankaya'da fiyatlar 4 milyon 580 bin liradan başlıyor. Yüzde 10 taksitli peşinat ve 36 ay yüzde 1.59 vade ile konut sahibi olunabilen projede inşaat çalışmalarına ise başlandı.

YÜZDE 50'Sİ SATILDI

İstanbul Ataşehir'de inşa edilen Nidapark Ataşehir'in ön satış döneminde satışta olan etapların yüzde 50'si satıldı. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört farklı daire seçeneği sunan projede konut fiyatları 5 milyon liradan başlıyor. Emlak Konut GYO ile birlikte geliştirilen Nidapark Küçükyalı içerisinde yer alan Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağaza satışları başlıyor. Burası çevresiyle birlikte 1.5 milyon potansiyel müşteriye sahip. Nidapark Beykoz Görele projesinde 58 adet villa yer alıyor. Projenin yıl sonuna kadar satışa sunulması planlanıyor.

GÖZLER KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASINDA

Türkiye'de nüfusun yüzde 70'inin deprem bölgesinde yaşadığını ve dolayısıyla kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığını belirten Özcan Tahincioğlu, "Hepimiz heyecanla Kentsel Dönüşüm ve Deprem Yasası'nın Meclis'e gelmesini bekliyoruz" dedi. Bu arada AK Parti'nin üzerinde çalıştığı ve bu hafta Meclis'e sunulması planlanan kanun teklifine göre, artık kentsel dönüşümde kat malikleri anlaşma oranı üçte ikiden salt çoğunluğa çekilecek.