120'nci yılını 5 sektöre yatırımla taçlandırıyor

Sanko Holding, 120. yılında 5 ayrı sektöre toplam 300 milyon dolar yatırım planlıyor. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu en fazla yatırımın ise 90 milyon dolarla enerjiye yapılacağını söyledi.

KENANA ISPİR

SANKO Holding, 120 yıllık mirasını, yeni yatırımlarla taçlandıracak. Holding 5 ayrı sektöre toplam 300 milyon dolar yatırım yapacak. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu 120. kurululuş yıldönümü nedeniyle düzenlediği sohbet toplantısında "Gaziantep'te doğan, kolları giderek tüm Türkiye'yi saran ve dünyaya uzanan bir şirketler topluluğu olarak istikrarlı büyümemizi sürdürmek kararlılığındayız. 120 yıldır Türkiye için üretme ve yatırım yapma tutkusundan bir an bile vazgeçmedik. 2024 yılı için yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım programımız var" dedi.

TEKSTİLE 65 MİLYON $

Konukoğlu yatırım yapacakları alanları ise şöyle özetledi: "Tekstilde 65 milyon dolar, enerjide 90 milyon dolar, ambalajda 50 milyon dolar, çimentoda 40 milyon dolar, limanda ise 35 milyon dolar civarında yatırım planlıyoruz." Sanko Holding'in bugün 14 bin kişilik aileye dönüştüğünü ve 11 farklı sektörde üretim gerçekleştirdiğini belirten Konukoğlu "Yeni yatırım planlarımızda teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge konuları öncelikli. Ciromuzun % 1.2'sini Ar-Ge'ye ayırıyoruz. Ayakta kalabilmek ve rekabette güçlü olabilmek için, dijitalleşme ve teknolojik dönüşüm odağında kendimizi sürekli yeniliyoruz" dedi.

BEŞİNCİ KUŞAK GURURU

Konukoğlu "Ekonomik katma değer kadar, ikinci yüzyılın da hedeflerine emin adımlarla ilerleyen, üretim yolculuğuna beşinci kuşakla birlikte başarıyla devam eden bir aile şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

KARKAMIŞ MÜZESİ TEMMUZDA AÇILIYOR

SANKO Holding, Zeugma'nın ardından Karkamış Antik Kent kazılarına da destek veriyor. Zeugma Mozaik Müzesi'nde düzenlenen toplantıda bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış Antik Kenti'nin temmuz ayında açılışının yapılacağı söyledi. Şahin, "Önce Zeugma ardından Karkamış kazılarına destekleri için Sanko'ya teşekkür ediyoruz" dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre kazıların yanı sıra hassas bir çalışmayla antik kentin koruma altına alındığı özel çatı örtüsü, Sanko Holding şirketlerinden Poligon İnşaat tarafından tamamlandı.

SANKO'NUN TEMELİNDE KADIN EMEĞİ VAR

Konukoğlu büyük dedeleri Sani Bey'in 1904 yılında dokuma tezgâhıyla işbaşı yaptığını hatırlatarak 120 yılın hikayesini şöyle anlattı: "Yemen harbinde şehit düşen büyük dedemizin tezgahlarını, nenemiz Hatice Hanım büyük zorluklar içinde çalıştırarak ailesinin geçimini sağlıyor. Dedem belli bir yaşa geldiğinde işleri nenemden devralıyor. Bu hikâyeyi çok fazla insan bilmez, ama bugünkü SANKO'nun temellerinde bir kadının emeği, göz nuru var. Zekeriye Dedem büyüdükten sonra 4 tezgahla işlerin başına geçiyor. Evlatlar büyüdükçe işletmede görev alıyor, daha sonra ailenin büyümesine katkı sağlıyorlar."

ATIK TEKSTİLDEN ELYAF ÜRETİYOR

SANKO Holding'in 120 yıllık tekstil tecrübesi doğrultusunda, şirketin kendi bünyesindeki 10 yılı aşkın Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen RE&UP teknolojisiyle geri dönüştürülmüş elyaf üretiminde global ve yerel pazarda öncü olmak hedefleniyor.

'SARAY KUMAŞI' 65 ÜLKEYE ULAŞTI

AJK Tekstil Kurucu Ortağı Jülide Konukoğlu, 'saray kumaşı' olarak bilinen geleneksel kutnu kumaşını yeniden hayata döndürdüklerini belirterek "Kutnu kumaşı giysi, aksesuar ve ev tekstili olarak sunuluyor. 65 ülkede de satılıyor" dedi.