13 Aralık 2019 evde bakım maaşı yatan iller listesi..

Evde bakıma muhtaç kimselere bakan kişilere her ay evde bakım parası ödeniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı, il il hesaplara yatırılıyor. Evde bakım aylığı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

Evinde hastası ve ağır engelli kişiler bulunan vatandaşlar evde bakım maaşından yararlanabiliyor. Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Aylık alanlar ister sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden evde bakım maaşı sorgulaması yapabiliyor.

13 ARALIK 2019 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER  

Evde bakım maaşları her ayın ikinci haftasından itibaren ayın 25'ine kadar hesaplara il il yatırılıyor.   Şu ana kadar Aksaray,  Osmaniye , Tokat, Hatay , Samsun, Kırklareli, Kırıkkale, Adıyaman,  Afyonkarahisar, Antalya, Kırşehir,  Şırnak, Muş,  Bitlis,  Bolu ,Siirt, Karabük, Ordu, Bursa,  Diyarbakır, İzmir,  Balıkesir,  Zonguldak, Sakarya, Konya, Denizli ,Mersin, Ankara,İstanbul'da yattı. 

Aylık alanlar ister sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden evde bakım maaşı sorgulaması yapabiliyor. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ