11 ilin ekonomisi için gönül bağı projesi

Deprem bölgesine yönelik ‘Gönül Bağı Projesi' başlatan Turkcell, proje kapsamında hem depremzedelerin istihdamını, eğitim almasını ve meslek edinmesini sağlayacak hem de işletmelere destek olacak.

Akşam

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından özel sektörün bölgeye yönelik destekleri sürüyor. Turkcell de deprem bölgesinde yaraları sarmak için 'Gönül Bağı Projesi' başlatıyor. Turkcell, geçen ay başlattığı #TurkcellİstihdamSeferberliği ile depremden etkilenen illerde yaşayan, depremden sonra farklı illere yerleşen veya birinci derece yakınları afetzede olan 1100 kişiye iş imkanı sağlayacağını duyurmuştu. Şimdi de 'Gönül Bayı Projesi' kapsamında Hatay'a Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi kuruyor. İlk aşamada 50 kişinin işe alınacağı bu merkezde, depremzedelerin istihdamı, eğitim alması ve meslek edinmesi sağlanacak. Mesleki eğitimlerle uzaktan ve evden çalışmaya uygun iş modelleri geliştirilerek çalışan sayısının artırılması hedefleniyor.

5 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Ayrıca Turkcell Akademi de 5 bin depremzedeyi teknik ve kişisel gelişim programlarıyla destekleyecek. Depremzedelere verilecek yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satış, pazarlama eğitimleriyle ülkeye nitelikli işgücü kazandırılacak. Mesleki eğitimleri tamamlayanlar Turkcell, Paycell, Atmosware, Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Bayii Satış kanallarında iş bulma imkanına sahip olacak.

DEVAMI GELECEK

Projeyle öncelikle bölgedeki istihdama ve ekonomik kalkınmaya destek olacaklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Yerel üreticilere, KOBİ'lere, çiftçiye ve bölge esnafına iyi gelecek pek çok projeyi hayata geçireceğiz. Devamında kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve kadınlara kadar sosyal ve kültürel hayatın farklı noktalarına dokunacağız. Projelerimiz uzun soluklu olacak ve devamı gelecek" dedi.

PASAJ'DA DİJİTAL KÖPRÜ

Proje kapsamında; Turkcell'in dijital iş servislerinden olan İşTurkcell, dijital ödeme ve finansal hizmetler platformları Financell ve Paycell ile bölgedeki KOBİ, esnaf ve yeni açılacak işletmeler de farklı projelerle desteklenecek. Elektronik pazaryeri Pasaj'da her il adına kurulacak dijital çarşılar bölgeden dünyaya köprü kuracak.

ÇOCUK VE KADINLAR ÖNCELİKLİ

Depremden en çok etkilenen kadınlara ve çocuklara yönelik projeler de devreye alınacak. Paycell El Sanatları Vitrinleri projesinde; el sanatları ile geçimini sağlayan kadınlar faydalanacak. Turkcell Bizce ile bölgedeki kadın girişimcilerin kalkınması desteklenecek. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle sürdürülen sosyal sorumluluk projesi 'Eğitime Dönüştür' gibi çocukların eğitimine katkı sağlayacak projelere ağırlık verilecek. Ayrıca, Hatay öncelikli olmak üzere deprem bölgelerindeki çocukların moral motivasyonu için düzenlenen etkinlikler 23 Nisan'a kadar devam edecek. Benzer sosyalleşme ve rehabilitasyon çalışmaları bölgede yaygınlaştırılacak. Çadır kentlere ve yerel üreticiye yönelik hasat dönemi etkinlikleriyle Turkcell, yıl boyu depremzedelerin yanında olacak. Ayrıca, kültür ve sanat alanlarında da yapılacak özel projelerle şehirlerin bilinen yaşam kültürleri korunmaya çalışılacak.