Müjdeli haber geldi! En az 1.084 TL verilecek! İşte başvuru bilgileri...

Yaşlılık aylığı, 2022 yılı itibarıyla 1.084 TL oldu. Başvurular, hem e-devlet hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinden yapılıyor. İlk ödemeler, Ziraat Bankası şubelerinden sonraki ödemeler ise Türkiye genelindeki herhangi bir PTT şubelerinden gerçekleşiyor.

Yaşlılık ya da 65 yaş aylığı ödemeleri e-devlet üzerinden gerçekleşiyor. 65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan ya da hiçbir gelir elde edemeyen kimseler bu haktan yararlanıyor.

65 YAŞ AYLIĞI NASIL VE NE ZAMAN ALINIR?

Aylık bağlama işlemleri, Mal müdürlükleri/ Defterdarlıklar tarafından tüm belgelerin Genel Müdürlüğümüze eksiksiz olarak ulaşmasıyla ve geliş sırasına konularak yapılmaktadır. Eksik bilgi olması durumunda, yapılacak yazışmalar nedeniyle aylık bağlama işlemleri uzamaktadır.

İlk ödeme, Türkiye genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubeleri tarafından daha sonraki ödemeler ise Türkiye genelindeki herhangi bir PTT şubeleri kanalıyla yapılır.

2022 sayılı Kanun uyarınca ödenen aylıklar bir hizmet veya prim karşılığı olamayıp sosyal yardım niteliğindedir. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde ödenmektedir.

Ayda 2.354 TL hesaplara yatıyor! 18-70 yaş arasına müjdeli haber! Başvuru şartları belli oldu...