1000 TL sosyal yardım sorgulama ekranı burada: 1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır?

Koronavirüs salgını sebebi ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriyor. Pandemi sosyal yardım başvuru sonucu e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Peki, 1000 TL sosyal yardım sorgulama nasıl yapılır? 1000 TL pandemi sosyal yardımı nedir, nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs salgını süresince ekonomik olarak yaşanacak zararın etkilerini en aza indirmek amacıyla pandemi sosyal yardımı yapılıyor. 1000 TL sosyal yardım başvurusu şartlarını taşıyan vatandaşlar E Devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. 3. Faz başvuruların devam ettiği sosyal yardımlarda başvuru ve sonuç sorgulama ekranları yoğun bir şekilde araştırılıyor. 1000 TL sosyal yardım sorgulama nasıl yapılır? 1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler... 

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Pandemi sosyal destek ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Başvuru sorgulama için de yine e-devlet ekranı vatandaşlara yardımcı oluyor.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ


SOSYAL DESTEK BAŞVURU SONUCU NASIL SORGULANIR?

Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmasızın herkes başvuru yapabilir.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal yardım başvurusu sonrasında değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani aynı hane içerisinde olan 5 kişinin başvurması ile 1 kişinin başvurması aynı olmuş oluyor. Aynı aileden yalnızca bir kişiye sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler)

İŞKUR İşsizlik Ödeneği’nden faydalananlar

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar

KİMLER SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU YAPABİLİR?

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.