1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman? Bakan Tunç açıkladı!

1000 hakim ve savcı yardımcısı sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınavına ilişkin olarak ''Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız, 3 yıl hakim savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar.'' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav tarihini açıklayarak "Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımızın bir bölümü Adalet Akademisi'nde eğitim olarak geçecek. Önemli bir bölümünde de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler." dedi. Peki, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman?

1000 HAKİM VE SAVCI YARDIMCISI ALIMI NE ZAMAN?

Bakan Tunç, "1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız, 3 yıl hakim savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar. Bunun bir bölümü Adalet Akademisi'nde eğitim olarak geçecek. Önemli bir bölümünde de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler. Eskiden hakim savcı adayı 2 yıllık bir staj dönemi vardı. Artık adaylık şeklinde değil, bundan sonraki süreçte hakim savcı yardımcılığı dönemi başlıyor."

Bakan Tunç, 2024 yılından itibaren de Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı olacağını, Hakim Savcı Yardımcılığı Sınavı'na girebilmek ve avukatlık stajına başlayabilmek için bu sınavın kazanılması gerekeceğini aktardı.

Şu anda 26, 27 ve 28'inci staj döneminde bulunan yaklaşık 3 bin 800 hakim savcı adayı olduğunu, onların da staj dönemi biter bitmez görev yerlerine kuralarının çekileceğini belirten Tunç, toplamda 23 bin 826 hakim savcı olduğunu, yeni gelenlerle beraber yargı teşkilatının daha da güçleneceğini söyledi.