10 milyon dolarlık ‘eğlenceli' gelir

Gürsoy Grup tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 10 milyon kişiyi ağırlayan Vialand Tema Park, yeni yatırımla büyüyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Gürsoy Grup tarafından 10 yıl önce Eyüpsultan'da hayata geçirilen ve bugüne kadar 10 milyon kişiyi ağırlayan Vialand Tema Park, yeni yatırımla büyüyor. 5 yeni eğlence ünitesini misafirlerle buluşturacak Vialand Parkur adı verilen yeni bölüm, 20 bin metrekare alanda 50 milyon TL'lik yatırımla açılıyor. Vialand Tema Park Direktörü Tankut Tonger, yeni yatırımlarla bu yıl Tema Park'a 1 milyon ziyaretçi çekmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bunun yarısı yabancı turistten oluşacak. Bu yıl 10 milyon dolarlık gelir hedefliyoruz" dedi.

UÇAN TİYATRO YOLDA

Türkiye'yi tanıtma adına başka çalışmalar yürüttüklerini de aktaran Tonger, Türkiye'nin ilk uçan tiyatrosu için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve THY ile ortak bir proje içinde olduklarını vurguladı. 5 ila 15 milyon euro arasında bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanan proje hakkı bilgi veren Tonger şunları kaydetti: "Bu projede misafirlerimizi ayakları havada kalacak şekilde bir koltukta oturtuyoruz. Türkiye'nin tüm tarihi ve doğal güzelliklerinin sunulacağı bir filmi uçaktan izliyormuş gibi bir atmosfer yaratıyoruz. Hedefimiz bu projeyi Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023'e kadar hayata geçirmek."