2018'de PÖH Alımı Olacak mı?

Yeni dönem Polis Özel Harekat alımını bekleyen adaylar, bu konuda herhangi bir açıklamanın gelmemesine büyük tepki gösteriyor.

19. dönem POMEM'de eğitime giden PÖH'ler mezun oluyor. 2016 yılında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Polis Özel Harekat alımında eğitim seviyesi liseye düşürülmüştü. Lise mezunları tarafından büyük sevinçle karşılanan bu düzenlemenin ardından askerlik şartı da kaldırılmıştı. Askerlik şartının da kaldırılması ile birlikte 10 binlik PÖH alımına toplamda 280 binden fazla kişi başvuru yapmış, mülakat aşamaları sonrası 280 bin kişiden 10 bini PÖH olmak için eğitim merkezlerine alındı.  23. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alım tarihi belli oldu. Peki 10 bin 700 Polis Özel Harekat PÖH alımı 23. dönem POMEM kapsamında mı yapılacak? 

POMEM PÖH PMYO PAEM polis alım sözlü mülakat soruları için tıklayınız

POMEM-PAEM Polis alım başvuru koşulları için tıklayınız

PÖH Polis Özel Harekat yaş şartı ve hesaplama için tıklayınız

İLK PÖH'LER ARALIK'TA MEZUN OLDU

Lisans mezunu olan ve askerliğini yapmış olan PÖH'ler, 7 Aralık günü PÖH eğitim merkezlerinden mezun oldu ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı. 

SON PÖH'LER TEMMUZ'DA MEZUN OLACAK

Bu mezunların ardından lise mezunu olan ve askerliğini yapmamış olan adaylar mezun olacak. 19. dönem POMEM 10 bin PÖH alımının son mezunları olan Özel Harekat Polisleri, Temmuz ayının son günlerinde okullarını bitirip EGM bünyesine katılacak.

YENİ ALIM AÇIKLAMASI İÇİN KRİTİK TARİH

Yeni dönem PÖH alımı hakkında önümüzdeki günlerde bir açıklama gelir mi bilinmez ama, 19. dönem PÖH'lerin mezun olması sonrası PÖH eğitim merkezleri boşalacak. EGM'nin de ihtiyaç doğrultusunda PÖH alımı yapması bekleniyor. PÖH alımı için de önemli açıklama, Temmuz ayında yapılacak PÖH mezuniyet töreninde gelmesi bekleniyor.

500 BİNE YAKIN ADAY PÖH ALIMI AÇIKLAMASI BEKLİYOR

Yeni polis özel harekat alımını bekleyen adaylar, 19. dönemde olduğu gibi lise mezunu KPSS'siz PÖH alımı bekliyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşünce talep ve görüşlerinizi yazabilir, PÖH alımını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

2018 VE 2019 ÖZEL HAREKAT POLİS ALIMLARI  

Milyonlarca polis adayının Emniyet Genel Müdürlüğü polis özel harekat alımları için duyuru yapılmasını beklemekte. Diğer yandan 2018 ve 2019 yılı özel harekat alımlarında alım yapılacak sayısı arttıracak gelişmeye göre Bakanlar Kurulu kararına göre Çankırı ilinde Polis Özel harekât Polis Eğitim merkezi kurulacak. Eğitim merkezine bağlı olarak ta 4 şube müdürlüğü kurularak, polis özel harekât polis adaylarının eğitimine açılacak. Daha fazla polis adayının eğitimi yapılacağı için PÖH alımlarının yeni dönemlerde sayısının fazla olması beklenmekte.

YENİ AÇILAN PÖH EĞİTİM MERKEZLERİ

Trabzon, Malatya, İzmir, Konya illerinde de Özel Harekat müdürlükleri kuruldu. Bakanlar Kurulu kararına göre Diyarbakır, Batman, Erzurum, Van illerindeki özel harekat eğitim merkezleri ise kapatıldı. çankırı Polis Harekat Eğitim merkezi açıldı.

LİSE MEZUNU PÖH ALIMI

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanması için Polis Özel Harekat (PÖH) alımının yapılması bekleniyor. Peki lise mezunu PÖH alınacak mı? PÖH alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. POMEM'e başvuru için adayların en az ön lisans mezunu olması gerekmektedir. Yani PÖH alımlarına en az ön lisans ve üzeri mezunlar garanti olarak başvuru yapabilecektir.

POMEM PÖH İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,