Nihat Özdemir: 1 yıl çimento satsak bir yazılım etmiyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, Adana’da başladı. Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Türk İş Dünyası’ panelinin en renkli konuşmasını Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir gerçekleştirdi.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Türkiye’de 21 elektrik dağıtım şirketinden biri olduklarını hatırlatan Özdemir, şu anda 11 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Bunun için ciddi altyapı çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Özdemir, “11 milyon kişiye eksiksiz hizmet verebilmek için entegre bir sistem kuralım dedik.

Bize bu yazılım sistemini 200 milyon dolara sattılar. Ben çimentocuyum, her gün gece gündüz çimento satsam yine de yılda 50 milyon doları geçmez kazanacağım para. İşte Türkiye olarak biz bu nedenle endüstri 4.0’a geçmeliyiz.”

İnsana yatırım şart 

ATHİB Başkanı Zeki Kıvanç, "Uluslararası pazarda daha etkin olabilmek, modayı takip eden değil, belirleyen ülke olabilmek adına her alanda yaratıcı ve yenilikçi olmak zorundayız. Sektör temsilcileri tasarım ve inovasyonun büyük önem taşıdığının bilincinde. Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmayı hedefliyorsak, öncelikli olarak insanımıza yatırım yapmamız şarttır" diye konuştu.