1 trilyon dolarlık yatırım! Araştırmacılara enerji daveti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye olarak, yenilenebilir enerjiden maksimum düzeyde yararlanarak petrol ve gazdaki dışa bağımlılığımızı avantaja çevirmek istiyoruz” dedi.

"Türkiye olarak, yenilenebilir enerjiden maksimum düzeyde yararlanarak petrol ve gazdaki dışa bağımlılığımızı avantaja çevirmek istiyoruz" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından düzenlenen 'World Conference on Energy Science and Technology Programı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Bakan Varank, gelecek 10 yıl içerisinde kamu ve özel sektör tarafından taahhüt edilen 1 trilyon dolarlık rüzgar ve güneş yatırımının bulunduğu bilgisini verdi.

127 BİLİM İNSANI GELDİ

Varank, Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı'nın ilk çağrısında 21 ülkeden 127 bilim insanının araştırmalarını Türkiye'ye taşıdığını hatırlattı. Varank, bu araştırmacıların enerji konusunda çalıştıkları projelerin de öne çıktığını söyledi. Varank, konferans katılımcılarını da Türkiye'de çalışmaya ve programlardan yararlanmaya davet etti.

GÜNEŞTE 6 BİN MEGAVAT HEDEFİ

Yatırımcılara verdikleri desteklerle yerli sanayinin gelişmesinde aktif rol aldıklarını kaydeden Bakan Varank, 2012'den bu yana yenilenebilir enerji yatırımları için 7 binin üzerinde teşvik belgesi düzenlediklerini bildirdi. Varank, 'enerji ihtisas endüstri bölgeleri' tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde 6 bin megavat güneş enerjisi kapasitesine ulaşılacağı bilgisini verdi.