'1 milyonuncu konutun anahtarı Erdoğan'dan'

TOKİ'nin ürettiği konut sayısının 900 bini geçtiğini belirten Bakan Kurum, “50 bin ve 100 bin sosyal konutla beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını Cumhurbaşkanımızla vatandaşımıza vereceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin ülkenin her noktasında sosyal donatılarıyla beraber, içinde yürüyüş yollarının, parklarının, bahçelerinin, sosyal alanlarının olduğu 1 milyon bağımsız bölüm ürettiğini açıkladı. Kurum, “Bugün TOKİ’mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vatandaşımıza vereceğiz” diye konuştu.

4 BİN KM BİSİKLET YOLU

Bakan Kurum, Konya Projeleri Tanıtım Programı’nda, Türkiye’nin son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde pek çok alana dair tarihi adımlar attığını söyledi. Kurum, 2023’e kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik alana yapılacak millet bahçelerini hizmete sunacaklarını hatırlatarak, “Şu ana kadar 23 millet bahçemizi hizmete sunduk. 200’den fazla projemizde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Ekolojik koridorların en önemli ulaşım ağının ise bisiklet ve yeşil yürüyüş yolları olacağına dikkati çeken Kurum, “Ülke genelinde 4 bin kilometre bisiklet yolu yapma projemiz var. Konya’nın da içerisinde olduğu bin 700 kilometrelik bisiklet yolu yapımını başlattık” dedi. Kurum, çevre ve doğa yatırımlarının yanında sosyal konut çalışmalarına da hızla devam ettiklerini anımsattı. Konya’da 7 projede toplam 2 bin 396 konutun inşaatını büyük oranda 2021’de tamamlayacaklarını belirten Kurum, 100 bin sosyal konut projesi kapsamında, Konya’da 4 bin 53 yeni konutu inşa edeceklerinin müjdesini verdi.  

ÜLKEYİ DEPREME HAZIRLIYORUZ 

Bakan Kurum, yerinde ve gönüllü dönüşüm esasıyla her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmek ve ülkeyi depremlere hazır hale getirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi. Depremden kaçılamayacağına ama şehirlerin depreme hazırlıklı hale getirilebileceğine işaret eden Bakan Kurum, “Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken aynı zamanda tarihimize sahip çıkacağız. 81 ilimizde tarihi kent merkezlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

UZUNGÖL’E YENİ ÇEHRE: İLK ETABI İHALEYE ÇIKIYOR 

Trabzon'da, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle uygulanacak 2 etaplık ‘Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ihale hazırlıkları başladı. İlk etabı 3 milyon TL’lik söz konusun projenin detay ve ihale sürecine ilişkin görseller paylaşıldı. Birinci etabı 30 Haziran’da ihaleye çıkmaya hazırlanan proje kapsamında, görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılıp, Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreatif faaliyetlerin düzenleneceği ortamın, sürdürülebilir olarak yeniden oluşturulması hedefleniyor.

TURİST SAYISI ARTACAK

Trabzon Turizm Platformu Başkanı Oykan Gülen, sevindirici bulduğu projede Uzungöl’deki turizm tesisi işletmelerinin mağdur edilmemesine özen gösterilmesi tavsiyesinde bulundu. Gülen, “Çok güzel ve canlandırıcı bir proje. Biz şu anda Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya ağırlık vermeye başladık ama biliyoruz ki bölgemizde Avrupa daha sonrasında da Latin Amerika’dan turistlerin gelebileceği alanlar var” dedi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı da, “Projeyi görünce heyecanlandık. Hem yerli hem yabancı turistlerin ciddi anlamda ilgisini çeken bir turizm bölgemiz” dedi.