1 milyon sevkıyat, 1000 kişiye iş

LC Waikiki, Yalova'da 274 bin metrekarelik yeni lojistik merkezini hizmete açtı. Bakan Varank, merkezin haftalık sevk kapasitesinin 1 milyon ürüne ulaşacağını, 1000 kişiye de istihdam sağlanacağını söyledi.

LC Waikiki, ihracat odaklı büyüme hedefleri çerçevesinde Yalova Çiftlikköy, Avrasya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 274 bin metrekarelik yeni lojistik merkezini hizmete açtı. Açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "LC Waikiki 4 kıta 56 ülkede 1232 mağazaya sahip. Avrupa'nın en büyük 6'ncı giyim perakendecisinden bahsediyoruz. LC Waikiki faaliyette olduğu 56 ülkenin 22'sinde pazar lideri. Çalışan sayısı 60 bini geçti" ifadelerini kullandı.

2 MİLYONA ÇIKACAK

Sadece açılışı yapılan bu alanda haftalık sevk kapasitesinin 1 milyon adet ürüne ulaşacağını belirten Bakan Varank, "Bütün yatırımların tamamlanmasıyla bu rakamın 2 milyona ulaşmasını şirketimiz öngörüyor. Ayrıca lojistik merkezi 1000 vatandaşımıza da istihdam kapısı olacak" diye konuştu. Törende konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, Türkiye'nin 2021 yılı itibarıyla dünyanın 6'ncı büyük hazır giyim ihracatçısı konumunda olduğunu kaydetti.

HEDEF AVRUPA'DA İLK 3

Nebati, sektördeki birçok firmanın son zamanlarda sınırları aşarak yurtdışında mağazalar açmaya da başladığını anlatarak, "Esnek üretim yapısına sahip hazır giyim sektörümüzün, devletimizin sağladığı desteklerle yüksek katma değere sahip ürünler üreterek ihracatını daha da artıracağından hiç şüphemiz yoktur" dedi. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise, "4 kıtada 56 ülkede 1200'den fazla mağazamızda 1 milyon 800 bin metrekarede müşterilerimize ulaşılabilir moda sunuyoruz. Kendimize 2025 yılında Avrupa'nın en başarılı 3 perakende markasından biri olmayı vizyon olarak belirledik" ifadelerini kullandı.

TABELAYA ÇARPTI, MASRAF ALMADILAR

Bakan Varank, LC Waikiki ile ilgili bir anısını aktarırken, alışveriş yaptıktan sonra aracıyla mağazanın tabelasına yanlışlıkla çarptığını, telefonunu bırakarak masrafı karşılamak istediğini ancak daha sonra kendisini arayan firma yetkililerinin şirketlerinden alışveriş yaptığı için mutlu olduğunu söylediğini anlattı. Varank, LC Waikiki'nin sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olduğunu da dile getirdi.

ALİ BABACAN'I DİNLESEYDİK, YAYA KALIRDIK

Bakan Varank, şöyle devam etti: "Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 20 milyar doları aşan ihracatıyla en fazla ihracat yapan 4. sektör oldu. Ali Babacan ne diyordu? 'Tekstil ve konfeksiyonun geleceği yok, buradan çıkmamız lazım' diyordu. Gemi sektöründe de aynı durum söz konusu. Dünyanın elektrikli, hibrit teknelerini Yalova üretiyor. Ali Babacan'ı dinlemiş olsaydık yaya kalırdık. Yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum, elbette yaşadığımız sıkıntılar var. Dünyada yaşanan problemler var. Bizler de görüyoruz. Ekonomi yönetimi olarak bunları aşmak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyuyoruz. Sizlerle istişare halindeyiz."