Ziya Selçuk son dakika açıklamaları: Okullar ne zaman ve nasıl açılıyor?

Dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete seslendi. Başkan Erdoğan, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletildiğini duyurdu. Akabinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Ziya Selçuk hangi sınıfların okula gideceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Dünkü kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletildiğini duyurdu. Yüz yüze eğitimin detayları bugün Bakan Selçuk tarafından açıklanacak. 

ZİYA SELÇUK NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?

Ziya Selçuk canlı yayını saat 11:30'da başladı. Bakan Selçuk okulların açılmasına ilişkin detayları açıklıyor. Yüz yüze eğitimde alınan yeni önlemler ve eğitimin nasıl uygulanacağı aktarılıyor.

SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak. Sınıf mevcudu gruplara ayrılarak azaltılacak. Çocukların okulda kalma süreleri de azaltılacak. Tüm sınıf düzeyleri ve okul kademeleri için ayrıntılar bu hafta içi paylaşılacak.

Veli rızası kapsamında isteyenler gönderecek, istemeyenlere esneklik sayılacak. Öğrenciler devamsız sayılmayacak. Öğrencinin uzaktan eğitimle eğitime devam etmesi gerekiyor. 

Köy okullarında ilkokul ve ortaokul olmak üzere tüm sınıfları açılıyor. Öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerdeki okullar açık kalacak. Koşullara uygun olmayan okullarda yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ile devam edecek. TRT ve EBA Tv'de ki tüm yayınlar günde 3 kez tekrar ediliyor.

EBA'da ders anlatımları ve diğer bölümler de öğrencilerin hizmetinde olmaya devam edecek.

500 BİN TABLET VE BİLGİSAYAR DAĞITILACAK

Tablet ve bilgisayar gereksinimleri karşılanacak. 500 bin öncelikli ihtiyaç sahibi öğrenciye gönderilecek. Belirlenen stratejiye göre dağıtımlar yapılacak.

Ailelerin gelir düzeyi, kardeş sayısı gibi bazı kriterler belirlendi. Öncelikler bu kriterlere göre belirlenecek.

Sivil insiyatifler tarafından sunulan destekler de aynı strateji ile öğrencilere peyderpey ulaştırılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yaptığı paylaşımda "Okullarımızda daha çok öğrencimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz.

Tüm öğrencilerimizle sağlıkla, güvenle buluşmak dileğimiz." ifadelerini kullandı.