Zam sınırını aşan bin 931 özel okula ceza

Bakan Tekin, idari para cezası uygulanan okul sayısını açıkladı.

AKŞAM GAZETESİ

AKŞAM Gazetesi'nin İHA'dan aktardığı habere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, idari para cezası uygulanan okul sayısını açıkladı. Buna göre 6 bin 500 özel okula yönelik ücret denetimi yapıldı; bin 931'ine toplam 83 milyon 16 bin 769 lira idari para cezası kesildi. Cezalar, 2023-2024 ve 2024-2025 eğitim öğretim yıllarında yapılan incelemeler sonucu uygulandı.

ÜFE VE TÜFE ORTALAMASI

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ni hatırlatan Bakan Tekin, özel okulların yemek, kitap, kıyafet ve benzeri hizmet ücretlerini mayıs ayı sonuna kadar belirlemek zorunda olduğunu kaydetti. Tekin, servis ücretlerinin ise belirlenen tarifeden sonra en geç bir ay içinde tespit edilmesi gerektiğini Bakan Tekin, okulda devam eden öğrenciler için uygulanacak hizmet ücretlerinde, öğrenci kayıt sözleşmesinde yer alan tutarın dikkate alındığını ifade etti; bu ücretlere, ÜFE ve TÜFE ortalamasının üzerinde artış yapılamayacağı hükmüne dikkat çekti.

BU YIL ÜST LİMİT YÜZDE 30.74

Yeni hesaplamaya göre; 1, 5 ve 9. sınıfa başlayacak yeni kayıtlarda zam tavanı yüzde 43.92 olurken; eğitimine aynı okulda devam eden ara sınıf öğrencileri için bu oran yüzde 30.74 olarak belirlendi.