AA-DHA
YKS'nin ilk oturumu TYT'ye 2 milyon 416 bin 974 aday girdi. AYT'ye 1 milyon 627 bin 145 aday ve son oturum YDT'ye 104 bin 917 aday katıldı. TYT'ye katılan adayların yüzde 68'i 150 puan ve üzeri alarak barajı geçti. TYT'de kadınlar erkeklerden daha yüksek başarı gösterdi. Kadınların yüzde 71.75'i ve erkeklerin 64.16'sı barajı geçen adaylar arasında yer aldı. Sınava katılanların yüzde 32'si ise 150 puanın altında kalarak barajı geçemediği için hiçbir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyecek. AYT'de alan ağırlık değerlendirmelerde ise sayısal puan türünde adayların yüzde 42.85'i, Sözel'de 60.09'u, Eşit Ağırlık puan türünde yüzde 48.04'ü ve dil alanına yüzde 80.68'i 180 ve üzeri puan alarak barajı geçti. Alan değerlendirmelerinde Dil puan türü dışında kadınlar erkeklerden yine daha başarılı performans sergiledi.
PUANA GÖRE BÖLÜM SEÇMEYİN
İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Tuğba Zırıh, tercih döneminde dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu: "Tercih listenizin ilk sıralarında başarı sıralaması sizinkinden yüksek olan programları, sonra başarı sıralamanızla eş değer olan, en son da ise okumak istediğiniz bölüm olması kaydıyla kendi sıralamanızdan düşük programlara yer verebilirsiniz. Sınavdan aldığınız puana göre bölüm seçmek doğru değildir. Sevmediğiniz, istemediğiniz bir bölümü yalnızca puanınız tutuyor diye tercih etmeyin. Son olarak belirlemiş olduğunuz programlara ait burs, ücret, özel koşullar vb. özelliklere, bir önceki yılda giren adayların başarı sıralamalarına mutlaka göz atmalısınız ki doğru bir tercih listesi oluşturabilesiniz."
ŞENTOP'UN KIZI TÜRKİYE 32'NCİSİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un kızı Saliha Gülru Şentop, YKS'de eşit ağırlıkta Türkiye 32'ncisi oldu. İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Saliha Gülru Şentop, YKS'ye İstanbul'da girdi.