Bakan Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması! Okullar açılacak mı, ne zaman?

Okullarda yüz yüze eğitim ile ilgili gelişmeler milyonlarca öğrenci ve velisi tarafından merakla araştırılıyor. Kasım ara tatili sonrası uzaktan eğitime geri dönen öğrenciler, öğretmenler ve veliler yüz yüze eğitimin tekrar ne zaman başlayacağını araştırıyordu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk konuya ilişkin son açıklamayı yaptı. Okullar açılacak mı, ne zaman?

Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek." dedi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Selçuk yüz yüze eğitime ilişkin açıklama yaptı.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek. 22 Ocak'tan itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak planlanacak.

Bu eğitim-öğretim yılında ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek" dedi.

Bakan Selçuk ayrıca, "25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir." şeklinde konuştu.

Salgının durumunu her gün takip ettiklerini ifade eden Selçuk, tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını günlük izlediklerini anlattı.

Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kuruluyla istişarelerde bulunduklarını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla da bugün bir görüşme yaptığını belirtti.

Aşı değişkeninin, salgının seyrindeki düşmenin, umut verici olduğuna işaret eden Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki tüm kabine toplantılarında da konunun ele alındığını bildirdi.