YÖKDİL sonuçları açıklandı! İşte sorgulama ekranı

5 Kasım YÖKDİL sonuçları sorgulama ekranı araştırılıyor. Vatandaşlar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Yabancı dil puanı almak isteyen vatandaşların girdiği sınav yılda iki kere düzenleniyor. Sınava giren vatandaşlar belirtilen süre aralığında başvuru yaptıkları sırada seçtikleri dil türüne göre sorulan soruları yanıtlamaya çalışıyorlar.

Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlık sebebiyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

YÖKDİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sonuçlar erişime açıldı.

Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Sınav sonuçları,9 Temmuz tarihinde gerçekleşen bir önceki sınav döneminde 27 Temmuz tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu tarih baz alınırsa, bu dönem gerçekleştirilen sınavın ardından sonuçların 22 ile 24 Kasım tarihinde açıklanacağı öngörülmektedir. Bu tarih YÖK'ün yoğunluk durumuna göre değişkenlik gösterebilir.