YÖKDİL sonuçları için geri sayım

YÖKDİL sınav sonuçları için heyecan giderek artıyor. Belirtilen tarihlerde başvurularını yapan adaylar 10 Mart’ta sınava girdikten sonra kaç puan aldıklarını öğrenmek istiyorlar.

YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Sonuçların açıklanma tarihi ile ilgili kurum tarafından resmi bir duyuru gelmedi. Daha önceki sınavlarda en geç 14 gün içerisinde sonuçlar açıklanmıştı. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

YÖKDİL’DE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Yani YÖKDİL’de yanlış doğruyu götürmüyor.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA

Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.