ÖSYM YÖKDİL 2 sınav sonuç tarihi!

YÖKDİL sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi sitesinde yer alacak.

Puanlar, sınavın yapılmasından itibaren 5 yıl geçerli olacak. Dün toplamda 80 soru adaylara yöneltildi. Saat 10:15'de başlayan sınavda; İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça alanlarında tercih ettikleri bölümlerde sınavını oldu.

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Kılavuzda sonuçlara ilişkin yer alan bilgiler ise şöyle;

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.