YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor. 1 Mart Pazar günü gerçekleştirilmişti. ÖSYM sınav sonuç tarihini resmi internet sayfası üzerinden yayınladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan YÖKDİL sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yoğun bir şekilde araştırılıyor. 3 saat süren sınavda adaylar sonuçları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. 

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YÖKDİL sınav sonuçları 26 Mart 2020 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.