YÖKDİL 2 saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? YÖKDİL sınav süresi kaç dakika?

Akademik kariyer hedefleyen adayların katıldığı YÖKDİL, bugün gerçekleştiriliyor. YÖKDİL'e katılan adaylara sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları sorulacak. YÖKDİL/2'de geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi soru sayısı 80, sınav süresi 180 dakika olacak. Sınava girecek olan tüm adaylar YÖKDİL sınav süresi kaç dakika? YÖKDİL 2 saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte tüm merak edilenler..

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından düzenleniyor. 2021 YÖKDİL/2 bu hafta sonu yani 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Peki, YÖKDİL sınav süresi kaç dakika olacak? YÖKDİL 2021 saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? İşte YÖKDİL sınavına dair tüm merak edilenler...

YÖKDİL SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

ÖSYM'nin yayımladığı kılavuza göre, YÖKDİL 2. sınavı 29 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Saat 10.15'te başlayacak sınav 3 saat (180) dakika sürecek.

YÖKDİL 2 SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

2021-YÖKDİL/2 Sınavı yarın, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir. Sınav saat 13.15'te sona erecek.

YÖKDİL İÇİN ÖSYM'DEN UYARI!

2021-YÖKDİL/2 sınavı için adaylar, saat 10:00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi'ne ek olarak; nüfus cüzdanını, T.C. Kimlik Kartı ve geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.

Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.