ÖSYM YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! YÖKDİL sınav yeri nasıl sorgulanır?

YÖKDİL sınav giriş belgesi 28 Şubat Pazar günü sınava girecek olan adaylar tarafından kullanılacak. Sınav giriş belgesi yanında olmayan adayların alınmayacağı sınav 180 dakika sürecek. Akademik kariyer yapmak isteyenler 80 soru için ter dökecek. Peki, YÖKDİL sınav yerleri nasıl öğrenilir? İşte YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ertelenen YÖKDİL 2 sınavı 28 Şubat Pazar günü gerçekleştiriliyor. Adaylar YÖKDİL sınav giriş belgesi ile sınava gidip gelebilecekler. Saat 10.15 başlayacak olan sınav 180 dakika sürecek. Adaylar bu süre içerisinde 80 soruyu yanıtlayacaklar. Peki, YÖKDİL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

YÖKDİL sınav giriş yerleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanıyor. Aday İşlemleri Sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre yazılarak sınav giriş belgesinin çıktısı alınabiliyor.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ancak 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL KİMLER GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

YÖKDİL ile YDS arasındaki fark ne? İşte YÖKDİL sınavıyla YDS farkı...

ÖSYM YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Ertelenen YÖKDİL bu pazar mı?