YÖKDİL puan hesaplama nasıl yapılır?

Dil puanı almak isteyen vatandaşlar resmi kurumlar tarafından düzenlenen merkezi sınavlara girerek istenilen puanı almaya çalışıyorlar.

YÖKDİL puan hesaplama merak edilen konular arasında yer alıyor. YÖKDİL puan hesaplama nasıl yapılır, kaç net kaç puan yapar? Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Detaylar aksam.com.tr'de

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

YÖKDİL'de toplam 80 soru sorulmaktadır. En yüksek puan da yüzdür. Puan hesaplama kısmında bulunan formül ile puanınızı hesaplayabilirsiniz.