YÖKDİL 2021 ne zaman? Ertelenen YÖKDİL 2 sınav ne zaman yapılacak, hangi gün?

Ertelenen YÖKDİL 2 sınav tarihi belli oldu. Konuya ilişkin açıklama ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den geldi. YÖKDİL sınavı daha önce koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen sınavlar arasındaydı. Dün açıklanan ÖSYM sınav takvimi sonrası birçok sorunun cevabı yanıt buldu. YÖKDİL 2021 ne zaman? Ertelenen YÖKDİL 2 sınav ne zaman yapılacak, hangi gün?

YÖKDİL 2021 hakkında son durumu gelişmeleri yaşanıyor. Sınava katılım sağlayacak adaylar, aramalarında YÖKDİL 2021 ne zaman? Ertelenen YÖKDİL 2 sınav ne zaman yapılacak, hangi gün? sorusuna yanıt arıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün yeni yıla ait sınav tarihlerini ve ertelenen sınavlara ilişkin detayları resmi olarak duyurdu. İşte YÖKDİL 2021 sınav tarihi...

YÖKDİL 2021 NE ZAMAN?

YÖKDİL 2021 sınav tarihi açıklandı. Ertelenen sınavlar arasında yer alan YÖKDİL 2 28 Şubat Pazar günü düzenlenecek.

Ertelenen ALES sınavı ne zaman? ALES 2021 ne zaman, hangi gün?

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ancak 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL KİMLER GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

YKS 2021 ne zaman yapılacak, sınava kaç gün var? ÖSYM AYT, TYT ve YDT sınav tarihleri hangi gün?