YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? YÖKDİL 2021 başvurusu nasıl ve nereye yapılır?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından yapılıyor. Sınava başvurular, 05 – 15 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Peki, YÖKDİL 2021 başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL 2021 başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? İşte tüm merak edilenler...

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL 2021 başvuruları bugün başladı. YÖKDİL 2021 başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL 2021 başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. YÖKDİL sınavı ve başvurusuna dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz...

YÖKDİL 2021 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YÖKDİL 2021 başvuruları 05 – 15 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda yer almaktadır.

2021-YÖKDİL: KILAVUZ VE BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL 2021 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YÖKDİL 2021 başvuru ücreti 145,00 TL olarak belirlendi.

YÖKDİL/1 SINAVI NE ZAMAN?

2021-YÖKDİL/1 Sınavı, 28 Mart 2021 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavı olarak karşımıza çıkıyor. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ancak 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL KİMLER GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.