ÖSYM YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Ertelenen YÖKDİL bu pazar mı?

Akademik kariyer yapmak isteyenlerin girdiği YÖKDİL sınavı vaka sayılarındaki artış dolayısıyla ertelenmişti. Ertelenen YÖKDİL 2 ne zaman? sorusunun yanıtı araştırılırken, 2021 ÖSYM sınav takviminde yeni yılın ilk sınavı da belirtildi. Peki, YÖKDİL 2 ne zaman yapılacak? Ertelenen YÖKDİL bu pazar mı?

YÖKDİL 2 koronavirüs önlemleri çerçevesinde ertelenen sınavlar arasında yer alıyor. 2020 yılının son YÖKDİL'i olan sınav, aralık ayında gerçekleştirilecekti. Vaka sayılarındaki artış sonrası sınav için yeni bir tarih belirlendi. Ertelenen YÖKDİL 2 ne zaman yapılacak? YÖKDİL bu pazar mı?

YÖKDİL 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ertelenen YÖKDİL 2 bu pazar gerçekleştirilecek. 28 Şubat Pazar sabahı sınava girecek olanlar sınav giriş belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

Adaylar 180 dakika sürecek olan sınavda 80 soruyu yanıtlayacaklar.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ancak 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL KİMLER GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! YÖKDİL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

YÖKDİL ile YDS farkı nedir? YÖKDİL sınavıyla YDS arasında ne fark var?