YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih sihirbazı 2022!

Milyonlarca üniversiteli adayının beklediği YKS 2022 sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ve tercihler için geri sayımın başlaması ile beraber YÖK Atlas tercih sihirbazı adaylar tarafından kullanılmak üzere araştırılmaya başlandı. Adaylar, Üniversite tercih robotu ile birlikte hangi alanlarda tercih yapabileceklerine dair bilgi elde ediyorlar. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır?

YKS 2022 sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü ÖSYM tarafından yayınlandı. 18-19 Haziran tarihlerinde üniversite sınavında ter döken milyonlarca genç iyi bir gelecek kurmanın hayaliyle istediği bölümleri araştırmaya başladı. YÖK Atlas tercih robotu ile birlikte adaylar tercih yapmadan önce Üniversitelerin puanlamaları ve bölümleri hakkında bilgilendirme alabiliyor. Peki, YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır?

YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI 2022 NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Üniversite tercihleri 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihler başlamadan önce Üniversite tercih robotu YÖK Atlas ile başarı sıralamalarına bakarak bilgi sahibi olabiliyor.

YÖK Atlas tercih robotu son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlıyor.

YÖK ATLAS ÖNLİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ.

YÖK ATLAS LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ.