YKS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? YÖK Atlas tercih robotu 2020

Heyecanla beklenen YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu. 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2020-YKS) ait değerlendirme işlemleri böylelikle tamamlandı. YKS tercih robotu ile adaylar YÖK Atlas sistemine girerek seçmek istedikleri bölüm ve mesleklere uygun üniversiteleri ve bölümleri görebiliyorlar.

2.5 milyon adayın girdiği YKS sonuçları açıklandı. 28 Temmuz'da açıklanması beklenen sonuçlar 27 Temmuz saat 07:30'dan itibaren öğrencilerin erişimine açıldı. ÖSYM YKS tercih robotu, tercih yapacak öğrenciler için büyük kolaylık sağlayacak. Adaylar, seçmek istedikleri bölüm ve meslekleri YÖK Atlas sistemine girerek listeleyebilecekler.

ÖSYM SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

YKS 2020 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

YÖK TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ!

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, geçtiğimiz günlerde "YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihlerinde 'http://ais.osym.gov.tr'den yapılacak" açıklamasında bulundu. Aygün, aynı zamanda adaylara ön bilgi vermesi açısından ÖSYM 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu da yayımladı.