YKS'ye kaç gün kaldı? Geri sayım başladı! YKS 2022 ne zaman, hangi tarihte, ayın kaçında?

YKS'ye kalan süre milyonlarca aday tarafından merak ediliyor. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı toplamda 3 bölümden oluşuyor. Kariyer planı ve gelecekle ilgili mesleğini seçecek adaylar çok yakında ter dökeceği sınavı heyecanla beklemeye başladı. Peki, YKS kaç gün sonra yapılacak? 2022 YDT, AYT, YKS ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

Milyonlarca üniversite adayının gün saydığı YKS 2022 için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen ve üniversiteler için en büyük sınav olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı toplamda 3 bölümden oluşuyor. Adaylar bir yıl boyunca hazırlandıkları bu uzun maratonu en iyi şekilde tamamlamak istiyor. Peki, YKS ne zaman yapılacak? İşte 2022 YKS tarihi...

YKS'YE KAÇ GÜN KALDI?

YKS 2022 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak. 21 Nisan Perşembe günü itibarıyla YKS'ye 58 gün kaldı.

Temel Yeterlik Testi (TYT) - 18 Haziran,

Alan Yeterlik Testleri (AYT) - 19 Haziran

Yabancı Dil Testi (YDT) - 19 Haziran

YKS 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan takvim ile YKS 2022 tarihi yayınlandı. Milyonlarca gencin hayatı için büyük bir öneme sahip olan YKS 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak. Temel Yeterlik Testi (TYT) 18 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran'da yapılacak.