YKS'ye Adana damgası

YKS şampiyonları başarının sırrını anlattı! 'Krizi fırsata çevirdim' 2.6 milyon adayın yarıştığı YKS'de sonuçlar erken açıklandı, AYT'de birinciler sayısal ve sözelde Adana'dan, eşit ağırlıkta Konya'dan çıktı. Tercihler 5-13 Ağustos arasında yapılacak.

SONER KAN

Adana'da yaşayan 19 yaşındaki Hasan Mert, AYT sözel Türkiye birincisi oldu. Pandemi koşullarını, kendisi için bir fırsata çevirdiğini belirten Mert, şunları söyledi:

HAYALİM CEO OLMAK

"Gerçek şampiyonların her zaman krizi fırsata çevirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de öyle yaptım. Pandemi dönemi, beni daha da ileriye taşıdı. Birinci olacağımdan hiçbir şüphem yoktu. Hayalimde büyük bir şirkette CEO olmak var."

Hasan Mert, sınava nasıl çalıştığını da şu sözlerle anlattı: "Okula gidemediğim dönemlerde yapamadığım soru ve anlamadığım konuları öğretmenlerime sorup, kendimi geliştirip, sınava da en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştım."

DERS, DERSTE ÖĞRENİLİYOR

"Evin tamamen bana kalmasının avantajını da kullandım. Sabahları spor yapıp, gündüz düzenli ve programlı bir şekilde çalışırken, akşamları da ailem ve de arkadaşlarımla vakit geçirip dinlendim. Üniversite ve bölüm konusunda henüz karar vermedim. Tercih döneminde üniversitelere göre karar vereceğim. Sınava girecek olanlar, çıkmış soruları çok iyi incelemeli. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kitaplarını çok iyi okuyup incelemeli. Online de olsa dersi derste dinlemeleri gerek. Ders, en iyi derste öğreniliyor ben bunu deneyimlemiş oldum."

CANLI DERSLER ÇOK FAYDALI OLDU

AYT eşit ağırlıkta Türkiye birincisi olan Melike Demirbağ, pandemi sürecinde canlı derslerin ve öğretmenleriyle iletişiminin kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi. Demirbağ, "Dersi derste anlayanlardanım. Ailem özgür alanıma saygı duydu. Sürekli yürüyüş yaptım, deneme ve şiir türünde yazılar kaleme aldım. Basılmayı bekleyen bir kitabım var. Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum" dedi.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ İSTİYORUM

Adana'da hem TYT'de hem de AYT sayısalda Türkiye birincisi olan Ali Eren Çakıcılı, "Bilgisayar mühendisliği istiyorum ama üniversite konusunda ilerleyen günlerde karar vereceğim. Çalışmamın haddi hesabı yok" dedi. Çakıcılı, 14 yaşındayken Osmaniye, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Niğde ve Kayseri ile 16 ilçeden 350 avcı ve atıcı arasında tek kurşun ve trap yarışmasında da birinci olduğunu söyledi.