Üniversite sınavı YKS'de maske çıkarılabilir mi? YKS'de maske takmak zorunlu mu?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Adaylar, 26 Haziran cumartesi günü TYT; 27 Haziran pazar günü ise AYT ve YDT oturumlarına katılacaklar. Bu kapsamda sınav hakkında araştırmalar da hız kazandı. YKS'de maske takmak zorunlu mu? Üniversite sınavı YKS'de maske çıkarılabilir mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenecek olan, 2 milyon 607 bin 903 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava katılacak olan tüm adaylar YKS'de maske takmak zorunlu mu? Üniversite sınavı YKS'de maske çıkarılabilir mi? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

YKS'DE MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı üzerine açıklamalarda bulundu. Hem gözetmenler hem sınava girecek olan adaylar, okul binalarına girmeden önce sınav merkezi "dezenfekte" edileceğini açıklayan Aygün, sınav binalarının bahçelerine "sınava girecek olan adayların yakınları" alınmayacağını açıkladı.

Prof. Dr. Halis Aygün, adayların her birine "el dezenfektanı" verileceğini açıklarken sınav esnasında aday, maskesini çıkartabilecek. Gözetmenler ve sınav görevlileri maskelerini çıkartmayacak açıklamasında bulundu.

15 DAKİKA KURALI DEVAM EDİYOR MU?

Prof. Dr. Halis Aygün, ÖSYM'nin en çok dikkat çeken "15 dakika kuralının" bu sınavda da geçerli olduğunu açıkladı. Aygün "Adaylar, sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak" açıklamasında bulundu.

Bu yıl YKS'ye kaç kişi başvurdu? 2020 TYT'ye kaç kişi girdi?

YKS'de kaç yanlış kaç doğruyu götürüyor? YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

YKS'de barajı geçmek için kaç net gerekli? YKS baraj puanı 2021 kaç, baraj puanı değişti mi?

YKS hangi testlerden ve kaç sorudan oluşuyor? TYT AYT YDT kaç soru sorulacak?

YKS'den en erken kaçta çıkılabilir? YKS TYT, AYT, YDT oturumlarından çıkma süresi nedir?