YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS başvurusu nasıl yapılacak? YÖK Atlas tercih robotu kılavuzu!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) tercih işlemleri için geri sayım başladı. Üniversite tercihi yapacak adaylar, ÖSYM'nin resmi internet açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Merakla beklenen üniversite tercih kılavuzu ve YÖK Atlas tercih robotu erişime açıldı. Önümüzdeki günlerde tercih başvuruların başlayacağı YKS ile ilgili ''üniversite tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?'' sorularına yanıt aranmaya başlandı.

2022-YKS üniversite tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2022 2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına tercih yapacak adaylar için YKS programları ve kontenjanları kılavuzu yayımlandı. Peki YKS üniversite tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır? İşte Üniversite YÖK Atlas tercih robotu kılavuzu ve başvuru detayları

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda YKS tercihlerinin 27 Temmuz -5 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

YKS tercih tarihleri belli oldu. YKS programları ve kontenjanları kılavuzu yayımlandı.

YKS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercihlerinde adayların 24 hakkı bulunuyor.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ!

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden yapabiliyor. Aday öğrencilerin 24 tercih hakkı bulunuyor.

Terihler kılavuzda yer alan kurallara göre kurumun resmi internet adresinden adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak.