ÖSYM AİS üniversite tercih yapma ekranı: YKS tercihleri 2020 ne zaman bitiyor?

Hayalindeki üniversite ve bölümde okumak isteyen adaylar için tercih süreci dün başladı. 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşen YKS sonuçları 27 Temmuz'da açıklanmıştı. Araya bayramın da girmesi ile sonuçların açıklandığı tarihten bu yana 10 günlük bir süre geçti. Bu süreçte adaylar puanları ile gidebilecekleri üniversite ve bölüm arayışına girdiler. Tercihlerini belirleyen ve karar veren adaylar ÖSYM YKS tercih yapma ekranının tercihlerini yapabiliyor...

YKS tercihleri için geri sayım sona erdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020-YKS tercih işlemleri, 6 Ağustos saat 10:00'da başladı. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.  

YKS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu sayfası

YKS TERCİHLERİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

YKS tercih yapma ekranı açıldı.  2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.00'da başladı. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

YKS TERCİH VE KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

EBA YKS tercih danışmanlığı giriş nasıl yapılır? EBA canlı ders giriş ekranı

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ÖSYM'den ve yukarıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

YKS tercihleri ne zaman bitecek? Üniversite tercihi için son gün ne zaman?

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

YKS tercih kılavuzu 2020: 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları nasıl?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

YKS ek tercih kılavuzu 2020 yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

Kaç puanla hangi üniversiteye girebilirim? 200, 250, 300 puanla hangi üniversiteye ve bölüme girilir?